Bolest kao put - Thorwald Dethlefsen,Ruediger Dahlke

.

.

-10%
Bolest kao put

Bolest kao put

Cijena: 99,00 HRK
Cijena s popustom: 89,10 HRK

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 89,10 HRK

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Psiholog Thorwald Dethlefsen i liječnik Ruediger Dahlke pokazuju ovim zapaženim djelom put prema dubljem razumijevanju bolesti. Autori u knjizi Bolest kao put ukazuju na to što nam govore simptomi kao što su infekcije, glavobolja, nezgode, bolovi u srcu i želucu, ali i velike i još uvijek tabuizirane tegobe kao što su rak ili sida. Za autore ne postoje različite bolesti, koje bi bile manje ili više izlječive, nego samo jedna bolest, koja neodvojivo spada u čovjekovo „loše osjećanje“ i pokazuje se samo u različitim slikama bolesti. Ta bolest prati čovjeka cijeli život i ulijeva se naposljetku u smrt. Ona pripada životu poput zraka za disanje, znak je da čovjek živi u napetosti, čiji se simptomi obično samo na određeno vrijeme mogu ukloniti medikamentima i operacijama. Sve naše fizičke i psihičke bolesti na kraju su samo simptomi koji nam prenose vrijedne poruke iz duševnog područja.

 

 

„Ljudski put je put iz nezdravosti u zdravlje – iz bolesti u ozdravljenje i posvećenje. Bolest nije poremećaj koji bi na putu kojim čovjek ide prema zdravlju nastao zabunom i stoga bio nemio. Što svjesnije promatramo taj put, to će bolje on ispuniti svoju svrhu. Naša namjera nije suzbijanje bolesti, nego njezino korištenje, ali da to možemo učiniti, moramo posegnuti nešto dalje.“

(Izvadak iz knjige)

 

Thorwald Dethlefsen bio je diplomirani psiholog, psihoterapeut i jedan od najpoznatijih predstavnika ezoterične psihologije. Od 1973. do 1993. vodio je Privatni institut za izvanrednu psihologiju u Münchenu. Njegove knjige prevedene su na najvažnije jezike i diljem svijeta postižu visoke naklade. Osim knjige "Bolest kao put", napisao je više djela, među kojima su "Doživljaj ponovnog rođenja", "Život nakon života" i "Sudbina kao šansa".

 

Ruediger Dahlke studirao je medicinu u Münchenu. Slijedi obrazovanje za prirodno liječenje, te dubinsko proučavanje različitih smjerova psihoterapije. Uspio je kreirati cjelovit pristup psihosomatskim bolestima. Njegova ostala djela: "Bolest kao jezik duše", "Stupovi zdravlja", "Depresija", "Agresija", "Velika knjiga o postu", "Zakoni sudbine", "Ljekovite meditacije Ruedigera Dahlkea" (CD). Napisao je dosad šezdesetak knjiga, koje su prevedene na 28 jezika.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Nar
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Ocjena
5
Broj stranica
368
UDK
159.91:616
Godina izdanja
2020
Dimenzije
13,8 x 21 cm
Prevoditelj
Boris Perić
ISBN
978-953-355-042-8

Ivana Nikolić,
23.05.2022

Knjiga istine

Ova knjiga mi je promijenila život na mnogo načina i neopisivo sam zahvalna mami koja mi ju je prvi puta kupila dok sam ležala doma nakon operacije. Kako i sam autor kaže to je knjiga koja neće staviti nas u centar kao žrtvu nego kao ključnu odgovornu osobu za sva svoja stanja. Ta spoznaja mi je preokrenula život i u potpunosti se slažem s time da je svaka bolest samo rezultat dugotrajnog samozlostavljanja na neki od tisuće načina. Važno je otkriti što nam tijelo govori i suočiti se sa svojim najdubljim strahovima. Nije jednostavno, ali vrijedi svake sekunde putovanja na koji vas ta činjenica pokrene. Preporučam od drca.


Da li Vam je recenzija korisna? Prijavi zlouporabu

Napiši svoju recenziju!