Okusi povijesti | Max Miller | Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Okusi povijesti | Knjižara Ljevak

Okusi povijesti

Istražite prošlost s pomoću 4000 godina recepata!  

Cijena: 34,90 EUR
Cijena s popustom: 31,41 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 34,90 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 3.

Većina nas može okusiti povijest u vlastitoj kuhinji slijedeći obiteljske recepte koji se prenose s generacije na generaciju. Ali što s jelima koja nisu sačuvana, nego su izgubljena u vremenu?

Max Miller, voditelj omiljene YouTube™ serije Tasting History with Max Miller, vraća se tisućljećima u prošlost kako bi istražio jela koja su bila zaboravljena. Od ljekovitih napitaka iz antičke Grčke do mesnih tortica u kojima su za vrijeme carstva velikoga kana u Kini uživali potomci Džingis-kana, Miller nanovo otkriva niz primamljivih recepata koje danas ne biste mogli naručiti u restoranu. Ostajući vjeran izvornim tekstovima, svaki je recept temeljito istražen, prilagođen za moderne kuhinje i ispripovijedan na zadivljujući način.

Razigrana i poučna, ova knjiga pokazuje kako kuharica može biti vrelo tradicija, mitologija, političkih previranja i društvenih promjena. Prema Milleru, najbolji način da iskusimo povijest nije šetnja muzejima ili listanje udžbenika jer pripremajući Ruansku patku sjedamo za stol Luja XV.

Okusi povijesti predstavljanju bogato istraživanje o tome kako su se okusi razvijali kroz uspone i padove carstava. Svaki prikaz svjedoči Millerovu čvrstom uvjerenju da hrana posjeduje moć zbližiti čovječanstvo.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
256
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
21 x 23.5
Prevoditelj
Marijana Mikašinović Jambrović
ISBN
9789533557908