Predarhitektura : pogled na prapočela arhitekture

.

.

Predarhitektura : pogled na prapočela arhitekture

Cijena: 26,41 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Knjiga je pokušaj autorova zaokruživanja istraživačkog projekta pronicanja u temelje znanja i vještina koje su prethodile spektakularnom rađanju arhitektonskog stvaralaštva modernog čovjeka.

Cilj Pađanova djela je prepoznavanje dostignuća pradavnih ljudi u graditeljstvu i njihovo objedinjavanje u sustavni prikaz. Pogovor je autorov zaključni osvrt u kojemu sažeto konstatira kako je svojim uratkom nastojao približiti svijet postanka i svijet razvoja arhitektonskog stvaralaštva koji je mjerljiv iz perspektive stotina tisućljeća. Autor drži kako je pračovjek tvorac temelja arhitekture i, općenito, arhitektonskog stvaralaštva, ali o njegovim starim znanjima i vještinama zasada, ne postoje materijalni dokazi. U tom se smislu valja koristiti i logičnim rekonstrukcijama. Knjiga je zanimljiva i stoga što se u njoj obrađuju dva naoko oprečna aspekta – strukturalni pristup i filozofija života.

Osnovna je autorova nakana pokazati dubinsku povezanost ljudskoga umjetničkog izričaja (jezika graditeljstva) i temeljnih ljudskih egzistencijalnih prava, upućujući na njihovu zajedničku univerzalnost – traganje za prvim zaklonima i njihovim postupnim preslikavanjem u raznim inačicama u prostoru.

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
168
UDK
72
Godina izdanja
2007
Dimenzije
20,00 x 24,50
ISBN
978-953-0-61474-1

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn