PS - Prepoznaj stablo - Zorana Sedlar - Knjižara Ljevak

.

.

PS - Prepoznaj stablo

PS - Prepoznaj stablo

Kako prepoznati najčešće vrste stabala u Hrvatskoj

Cijena: 16,50 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Svatko na ovome svijetu trebao bi moći prepoznati barem pet vrsta ptica iz svoga kraja i barem deset stabala u svom okruženju. Tko to ne zna, koga to ne zanima, vjerojatno ne zna ni imena svojih najbližih susjeda. Takav nemar se zove – otuđenje. Kad ne znaš imena najbližih susjeda i nije te briga, otuđen si od ljudi, a kad ne znaš prepoznati ni deset stabala, otuđen si od prirode. Ponekad treba zagrliti stablo i to je predivan osjeć aj sjedinjenja s prirodom, a možda i stablo uživa jer ga netko grli. Pa kad ga već grliš, bilo bi lijepo znati mu ime. Odavno je poznata izreka da bi svaki čovjek u životu trebao učiniti tri važne stvari – posaditi stablo, napisati knjigu i odgojiti dijete. Ti odluči hoćeš li posaditi stablo ili ćeš jednostavno usvojiti neko lijepo odraslo drvo koje sretneš na putu. Daj mu ime i zagrli ga s vremena na vrijeme. Uz to možeš i knjigu napisati i dijete odgojiti za ljubav i poštovanje prema prirodi.

Ova knjiga djecu uvodi u svijet dijela botanike koji proučava drveće, a zove se dendrologija. Opisom listova, cvjetova, plodova i kore učimo kako raspoznati najčešće vrste stabala, ali i razmišljati u kojem dijelu Hrvatske neko stablo raste.

Knjiga je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, ali može biti zanimljiva i učenicima viših razreda kao i ljubiteljima prirode općenito. Primijetit ćeš nekoliko cjelina, a na kraju svake cjeline nalazi se zanimljiva aktivnost koja doprinosi zanimljivom i lakšem učenju prepoznavanja određenog stabla. Uz nju botanika postaje igra!

Podaci

Nakladnik
Veble commerce
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
94
Godina izdanja
2023
Dimenzije
19 x 19
ISBN
9789532511710