Đavli od papira

.

.

Đavli od papira

Đavli od papira

Cijena: 99,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Đavli od papira roman je o Šamskom i Fredu, piscima s oboda onog što zovemo zagrebačkom književnom scenom. Baš nekako na desetu godišnjicu tragedije u Columbineu Šamski, koji je samo Šamski kao što je Sting samo Sting, nakon poduže stvaralačke stanke počinje raditi na romanu Tattoo. Priča je to o dvojici klinaca iz susjedstva, o onima uz koje odrastaju i nasilju koje se proteže od Columbinea preko Erfurta, Virginia Techa. Jokele. Kauhajokija pa sve do Winnendena i naselja Sloboština.
I dok Šamski, poput Tysona na kraju karijere, tetura između stvarnog života i fikcije, često ni sam ne znajući gdje završava jedno, a počinje drugo, Frederiku Čopu zvanom Fred događa se ono što najmanje želi - uspjeh. Cijeli svoj život Fred se svojski trudio ostati u zavjetrini anonimnosti, provlačiti se ispod radara, preživljavati s desetak čitatelja, a onda romanom Franzenov protvanj, neočekivano i posve neplanirano, dospijeva u konkurenciju za jednu od najunosnijih književnih nagrada u regiji.
U eksplozijama nasilja i smijeha, između zbilje i umišljaja, zveckaju nevidljive škare ostavljajući iza sebe đavle od papira, likove ponekad toliko stvarne da biste ih - ako vam ponestane sreće - već danas mogli susresti na ulici.

Podaci

Nakladnik
Profil
Biblioteka
Biblioteka Profil proza
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
373
Godina izdanja
2011
Dimenzije
14,50 x 19,50
ISBN
9789533192796

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn