Odabrane teme iz kritičke pedagogije - Zlatko Miliša - Knjižara Ljevak

.

.

Odabrane teme iz kritičke pedagogije

Odabrane teme iz kritičke pedagogije

Cijena: 23,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Odabrane teme iz kritičke pedagogije nova je knjiga prof. dr. sc. Zlatka Miliše, istaknutoga hrvatskog pedagoga, sociologa i društvenog kroničara. Kriza odgoja i autoriteta, tipovi odgoja, pozitivni i negativni utjecaji društvenih mreža i tehnologije na živote mladih, posljedice pandemije na društvene odnose te globalni fenomeni kao što su moć novca, bogatstvo i siromaštvo, kritika banaka i primjeri oslobađanja od dužničkog ropstva samo su neke od tema kojima se autor knjige bavi. Svojim kritičkim i argumentiranim promišljanjima Miliša nas u dvadeset sedam eseja vodi kroz mnoge goruće probleme današnjice i predlaže nam kako se s njima uspješno nositi.

                                                                                                   * * * 

Interdisciplinarnim pristupom sadržajima, autor knjige uspijeva zadovoljiti interese i najzahtjevnije čitateljske publike te ostvariti namjeru da čitatelja zaintrigira i potakne na kritički pristup odabranim društvenim problemima o kojima mišljenje nisu pozvani davati samo studenti i djelatnici u odgoju i obrazovanju, već i svi oni koji nisu zadovoljni razinom građanskih sloboda i inicijativa. Ova nas knjiga potiče na promišljanje o složenim sociološkim, etičkim, moralnim, komunikacijskim, obiteljskim i teološkim problemima, te o drugima i drukčijima, odgojnoj zbilji, medijima, stanju u društvu i osobnom odnosu prema transcendentnom.

prof. dr. sc. Mirko Lukaš

U Odabranim temama iz kritičke pedagogije Zlatko Miliša interdisciplinarno promišlja o aktualnim problemima današnjice, kao što su opasnosti od nametnutih podjela, indiferentizam, konzumerizam, hedonizam, autoritarnost, sebičnost, pretjerani naglasak na moć skupine... Nizom primjera dokazuje kako je znanje podložno promjenama, a u pedagogiji se zalaže za model u kojem nastavnici i učenici aktivno preispituju odnose između teorije i prakse te kritičke analize i nametnutog mišljenja.

prof. dr. sc. Smiljana Zrilić

Podaci

Nakladnik
TIM press
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
292
Godina izdanja
2023
Dimenzije
15,5 x 23
ISBN
9789533690230

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn