ŠEZDESETE - Kada je glazba mijenjala svijet | Z. Gall | Knjižara Ljevak

.

.

ŠEZDESETE - Kada je glazba mijenjala svijet | Knjižara Ljevak

ŠEZDESETE - Kada je glazba mijenjala svijet

Cijena: 29,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Bile su to godine kada je moć glazbe ujedinila cijeli naraštaj, kada se mislilo da je akcija protuotrov za očaj, kada se vjerovalo da je ljubav doista sve što ti treba i da se svijet ipak može promijeniti. Priču o tim burnim, bučnim, „sjajnim zeznutim godinama“ Zlatko Gall ispričao je na najbolji mogući način – kroz glazbene albume i ljude koji su ih stvorili. Sve što se događalo tijekom šezdesetih u politici, društvenom životu, tehnologiji i umjetnosti kao da se slilo u popularnu glazbu dekade. Točnije, u rock koji kao novi generički pojam usisava sve od jazza, bluesa, rythm and bluesa, klasične glazbe, svjetske glazbe, folka, soula, funka, rock and rolla, rockabillyja, pop-glazbe, countryja i avangardne glazbe te na velika vrata ulazi u mainstream.

Od Beatlesa do Stonesa, od Animalsa do Franka Zappe, od Woodstocka do splitskih Prokurativa i „Beata na moru“, od Grupe 220 do riječkih Uragana – ništa nije bolje uhvatilo duh vremena od glazbe koja se tada stvarala, svirala i živjela. Glazba koja je za tadašnju stariju generaciju bila „obična buka“, a koja je za nas danas doista klasika.

Uz priče o najznačajnijim glazbenim albumima iz razdoblja šezdesetih, čitatelji će u knjizi pronaći i nadahnjujuće citate slavnih glazbenika te stihove iz pjesama koje su, danas to znamo, doista imale što reći.

Podaci

Nakladnik
Media bar d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
584
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
14.5 x 21.5
ISBN
9789538357183