Torakalna radiologija - Knjižara Ljevak

.

.

Torakalna radiologija

Torakalna radiologija

Drugo, dopunjeno izdanje

Cijena: 40,01 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 4.

Cjeloživotno učenje - poznata činjenica, zakon je za sve medicinare, a imperativ za kliničkog radiologa. Poticaj su nove bolesti, a još više neprestana ponuda novih, sofisticiranih radioloških uređaja uz primjenu ionizirajućeg zračenja ili bez primjene rendgenskih zraka.

U torakalnoj radiologiji podloga je uvijek jezgrovito, informativno i znanje za specijalne prilike. Primjerice, u COVID - 19 infekcija intratorakalnih struktura, kada je AP snimka torakalnih organa detektor radiološkog nalaza, bitno je jezgrovito znanje radiomorfoloških znakova intersticijskog patološkog uzorka. Tada valja razlikovati akutno reverzibilno zbivanje preko različitih zbivanja do restitutio ad integrum ili razvoja fibroze, konačnog ireverzibilnog stadija. Usto je važno i prepoznavanje komplikacija.

U bolesnika s blažom kliničkom slikom nezamjenjiv je HRCT u adekvatnoj procjeni akutne faze - ground glass do konačnog stanja - and stage. Bez dodatne edukacije teško je postići specijalno znanje u primjeni novih tehnologija, poput umjetne inteligencije. Zato je važno da o različitim novim metodama i postupcima u torakalnoj radiologiji govore i pišu dodatno educirani radiolozi koji te metode primjenjuju u svakodnevnoj praksi. Stoga u ovom udžbeniku prof. dr. sc. Jelena Popić i dr. sc. Igor Puljić iznose poznata znanja i svoja iskustva.

Podaci

Nakladnik
Medicinska naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
234
Godina izdanja
2022
Dimenzije
21 x 27
ISBN
9789533680514

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn