.

.

Zentropa

Zentropa

Cijena: 149,90 HRK
Cijena s popustom: 134,91 HRK
Količina

Knjiga koju nudimo našim čitateljima neće nikoga razočarati. Roman započinje u vrijeme NDH i to je s obzirom na današnje prilike u Hrvatskoj priličan raritet. Kako se sudbina hrvatskog naroda oslikavala u odnosima svjetskih sila imamo prilike pratiti kroz sudbine fikcionalnih, ali i stvarnih povijesnih ličnosti. I to ne samo u našoj domovini nego i Srednjoj Europi pa onda i šire, poput Zbigniewa Brzezinskog u njegovoj Velikoj šahovskoj ploči.

Sakić u svojem viđenju ključnih zbivanja 20. i početka 21. stoljeća nije niti jednostran, niti isključiv. Sudbinske poteze koji vuku ključni akteri svjetske politike, Sakić vješto isprepliće sa sudbinama svojih likova, koji svjesno ili ne ovise o odlukama koje će povući svjetski moćnici. Iako je u knjizi Drugi svjetski rat izuzetno plastično opisan kroz sudbine vojnika NDH na Istočnom bojištu, on je u svojoj biti duboko antiratni.

U daljnjem razvoju događaja kroz započeti hladni rat, i sudbine njegovih junaka ponovno prate nepovoljne okolnosti, koje su posljedica međunarodnih odnosa. Ono što je još jedna posebnost ove knjige jest da osim sudbina malih ljudi Sakić slaže i mozaik onoga kako u svojemu odlučivanju djeluju čelnici pojednih država ili njihovi najbliži suradnici. Tako roman koji započinje u NDH završava praktično s “Lex Perković” slučajem u Hrvatskoj, o kome je javnost već podosta upoznata, te aneksijom Krima, čime se priča ponovno vraća u Rusiju.

Podaci

Nakladnik
Despot infinitus
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
504
Godina izdanja
2015.
ISBN
9789537892418

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika