Lista | Yomi Adegoke | Knjižara Ljevak

.

.

Lista | Knjižara Ljevak

Lista

Cijena: 21,99 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Ola Olajide, proslavljena medijska novinarka, za mjesec dana udaje se za ljubav svojega života. Mladi, zgodni, uspješni i obožavani na društvenim mrežama, čini se da ona i Michael imaju sve. Sve dok jednog jutra, kada se probude, oboje ne primi istu poruku: "Jeste li vidjeli Listu?"

Netko je na internetu anonimno objavio popis nasilnika, zlostavljača i silovatelja iz svijeta medija i industrije zabave, i u normalnim okolnostima Ola bi o njemu počela pisati već toga jutra, pozivajući na bojkot i otpuštanje popisanih muškaraca. Ali ovaj put okolnosti nisu normalne. Ovaj put na popisu je i Michaelovo ime.

Jedan klik, toliko je u Listi Yomi Adegoke potrebno da Olin i Michaelov savršeni svijet postane opasno, zbunjujuće mjesto, u kojemu se virtualno i stvarno miješaju, pretvarajući odnose u minsko polje. Kada Michaelu postavi ultimatum da joj prije vjenčanja dokaže svoju nevinost, Ola se bori za vlastitu budućnost i sve ono u što vjeruje, ali je li jedna anonimna optužba dovoljna da posumnja u ljubav svojega života, pitanje je na koje će morati odgovoriti sebi.

Nagrađivana britanska novinarka Yomi Adegoke svojim provokativnim romanom Lista propituje način na koji doživljavamo odnose, moral i internetsku kulturu, iskušavajući nas jednostavnim, ali ključnim pitanjem: "A što da se to dogodi tebi?"

Podaci

Nakladnik
Fraktura
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
282
Godina izdanja
2024.
Prevoditelj
Krešimir Međeral Sučević
ISBN
9789533587189