Bagdadske sirene

.

.

-41%
Bagdadske sirene

Bagdadske sirene

Cijena: 49,00 HRK
Cijena s popustom: 29,00 HRK

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 49,00 HRK

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

U Bagdadskim sirenama Khadra uvodi čitatelja u um obrazovana i inteligentna mladog Iračanina koji će nakon svjedočenja smrti nevinih i poniženja svoje obitelji od strane američkih vojnika u Drugom zaljevskom ratu radikalizirati svoje odluke i pridružiti se terorističkoj organizaciji.

Poznat i hvaljen u cijelome svijetu, Yasmina Khadra neumorno istražuje suvremenu povijest boreći se za pobjedu humanizma. Nakon Kabulskih lastavica (Afganistan) i Atentata (Izrael; Prix de libraries 2006), Bagdadske sirene (Irak) treći je dio te trilogije posvećene razgovoru gluhih koji suprotstavlja Istok i Zapad – ovaj roman jasno locira uzrok tog nesporazuma u mentalitetima.

Yasmina Khadra, pravim imenom Mohammed Moulessehoul, rođen je u Alžiru 1955. Trideset šest godina proveo je kao profesionalni vojnik i časnik (od 1978. potporučnik) u alžirskoj vojsci. Od 2001. s obitelji se nastanjuje u Aix-en-Provenceu u Francuskoj. Pseudonim Yasmina Khadra Moulessehoul je isprva uzeo kako bi izbjegao vojnu cenzuru (radi se o imenu i djevojačkom prezimenu njegove supruge). Živi kao profesionalni pisac. Njegova su djela prevedena na više od dvadeset jezika.

S francuskog preveo: Marko Gregorić.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
282
Godina izdanja
2010
Dimenzije
13,4 x 20,4
ISBN
978-953-303-225-2

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn