Leonardo da Vinci - Biografija - Knjižara Ljevak

.

.

Leonardo da Vinci - Biografija

Leonardo da Vinci - Biografija

Cijena: 34,50 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 3.

Vječno radoznali um, nesputana kreativnost i mašta definirali su život svestranoga renesansnog čovjeka Leonarda da Vincija koji je nadahnuće za raznovrsna djela i izume pronalazio u detaljima iz svakidašnjeg života pred kojima malotko zastaje. Knjiga stvorena na temelju iznimnih bilježnica u koje je Leonardo zapisivao svoja zapažanja, skicirao izume i inženjerske projekte, radio pripreme za slikarska djela te bilježio mnogobrojna druga nadahnuća, iz prve ruke otkriva fascinantne detalje iz njegova života te ističe važnost interdisciplinarnosti kao temelja napretka društva.

„Nadarenost pogađa metu koju nitko drugi ne može pogoditi”, napisao je njemački filozof Arthur Schopenhauer.„Genij pogađa metu koju nitko drugi ne može vidjeti.”

Iznimnost Leonardove genijalnosti čini njezina univerzalna narav. Iako je u povijesti bilo i drugih mislilaca, koji su bili mnogo dublji ili pak praktičniji, nijedan nije bio tako kreativan u toliko različitih područja. Vlastita znatiželja potaknula je Leonarda da postane jedan od doista rijetkih ljudi u povijesti čovječanstva koji su pokušali spoznati sve što se moglo spoznati.

Istražite bogat život toga kreativnoga genija i iskoristite barem dio od cijelog bogatstva lekcija iz raznovrsnih područja te zakoračite putevima velikog Leonarda da Vincija. I ne zaboravite: „Budite otvoreni za tajnovito. Ne trebaju svemu oštre crte.”

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
584
Godina izdanja
2022
Dimenzije
16 x 24
ISBN
978-953-0-60095-9