Einstein - Njegov život, njegov svemir - Knjižara Ljevak

.

.

Einstein - Njegov život, njegov svemir

Einstein - Njegov život, njegov svemir

Cijena: 29,06 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Kako je funkcionirao Einsteinov um? Što ga je učinilo genijem?

Isaacsonova intrigantna biografija slikovito prikazuje kako se iz Einsteinove buntovničke prirode razvila njegova znanstvena mašta. Ova nevjerojatna priča svjedoči o povezanosti kreativnosti i slobode kao temelja pomicanja granica i ostvarivanja uspjeha koji je proizišao iz preispitivanja općeprihvaćenih tvrdnji i divljenja misterijima koji su se drugima doimali dosadnim.
Prvi put čitatelji imaju priliku uz bibliografske podatke „zaviriti” i u razvojni proces Einsteinovih ideja zahvaljujući njegovim osobnim pismima i zapisima. Dodatnu vrijednost knjige čini način njezina pisanja koji jednako zanimljivo prikazuje i složene znanstvene teme i crtice iz osobnog života, i to tako da budu razumljive i pristupačne širem čitateljstvu različitih generacija. Učenici, studenti, nastavnici, znanstvenici i svi zaljubljenici u dobru knjigu moći će uživati u dramatičnom djelu koje nam otkriva tajne kreativnog uma čovjeka koji je promijenio tijek razvoja znanosti i potaknuo rađanje novoga, modernog doba.

„Dramatično i otkrivajuće.“
- Steve Weinberg, The Houston Chronicle


„Isaacson oživljava genija kroz pisma, anegdote, citate i humor... Isaacson je uspio postići da se znanstvena knjiga čita kao triler.“
L. A. Lorek, San Antonio Express-News

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
595
Godina izdanja
2021
Dimenzije
15,5 x 23,7
Prevoditelj
Dario Hrupec
ISBN
9789530600942

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn