Vrhunski europski romani - Knjižara Ljevak

.

.

Vrhunski europski romani

Vrhunski europski romani

po mom izboru

Cijena: 29,20 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Viktor Žmegač u novoj knjizi Vrhunski europski romani donosi svoj izbor ponajboljih romana u povijesti svjetske književnosti.

Uz odabir kanonskih djela iz povijesti romana, kao što su nezaobilazni Bistri vitez Don Quijote od Manche, Robinson Crusoe ili Madame Bovary, akademik Žmegač izdvaja i nezasluženo manje poznate klasike poput Goetheovih Srodnih duša i Balzacove Tridesetgodišnje žene, te nekoliko relativno suvremenih, a vrlo utjecajnih ostvarenja kakva su Rilkeovi Zapisi Maltea Lauridsa Briggea i Grassov Limeni bubanj, da bi svoj izbor dovršio poticajnim čitanjem romana Karta i teritorij Michela Houellebecqa.

Iako je svako poglavlje knjige posvećeno pojedinom romanu, Viktor Žmegač redovito povlači paralele s drugim književnim i filozofskim tekstovima, pokazujući dosad neprimijećene veze između djela različitih epoha ili različitih djela istoga autora.

Žmegačev pregled vrhunskih ostvarenja romanesknog žanra rezultat je cjeloživotne posvećenosti čitanju i proučavanju književnosti, a pisan je s nenametljivom erudicijom te bogatim i pristupačnim stilom koji će osvojiti svakog ljubitelja književnosti.

Podaci

Nakladnik
Matica hrvatska
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
223
Godina izdanja
2021
Dimenzije
13 x 21
ISBN
978-953-341-210-8

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn