Predstavnik radnika u organu poslodavca

.

.

Predstavnik radnika u organu poslodavca | Knjižara Ljevak

Predstavnik radnika u organu poslodavca

Cijena: 13,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Viktor Gotovac u svojoj knjizi Predstavnik radnika u organu poslodavca. Načini sudjelovanja radnika u odlučivanju u Republici Hrvatskoj analizira brojne izazove s kojima se suočava institut sudjelovanja radnika u odlučivanju te ga stavlja u jedan širi kontekst političkog sudjelovanja i ostvarenja temeljnih ljudskih prava. U pet poglavlja autor detaljno definira pojam sudjelovanja radnika u odlučivanju, njegove oblike, donosi općenit prikaz instituta predstavljanja radnika u organu poslodavca te naposljetku stavlja taj institut u kontekst Republike Hrvatske.

* * *

Predstavljanje i sudjelovanje radnika u odlučivanju odraz je pristupa da radnici i poslodavci nisu nužno interesno suprotstavljene strane, već da su u brojnim pitanjima njihovi interesi isti. Osim što radnicima daje pravo na cjelovito informiranje o poslovanju njihovog poslodavca, taj im institut omogućuje i snažan utjecaj kako na odluke poslodavca, tako i na brojne druge poslovne odluke. Razumijevajući važnost radnog odnosa za kvalitetu života radnika i članova njegove obitelji, autor radničko sudjelovanje stavlja u širi kontekst političke participacije i ostvarenja temeljnih ljudskih prava te analizira brojne izazove s kojima je taj oblik radničke participacije suočen, napose u Hrvatskoj.

prof. dr. sc. Željko Potočnjak

Sadržajnom strukturom, metodološkim pristupom i jasnoćom izraza, knjiga Predstavnik radnika u organu poslodavca odgovara na brojna pitanja inkluzivnosti, društvene emancipacije i demokratskih procesa u radnom i poslovnom okruženju. Obuhvatom i funkcijom knjiga predstavlja izravan znanstveni doprinos hrvatskoj radnopravnoj znanosti, dodatno potvrđuje status profesora Gotovca kao vodećeg eksperta inter alia u poznavanju, razumijevanju i interpretaciji kolektivnoga radnog prava i radničke participacije, te postaje nužno štivo namijenjeno radnopravnim stručnjacima, praktičarima, poslovnim krugovima i znanstvenoj zajednici.

prof. dr. sc. Mario Vinković

Podaci

Nakladnik
TIM press
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
120
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
128x200 mm
ISBN
9789533690261