O smislu života - Viktor E. Frankl - Knjižara Ljevak

.

.

O smislu života

O smislu života

Cijena: 14,60 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Viktor Frankl, koji je, nakon što je prošao bolna iskustva te kasnije postao svjetski poznat liječnik i psiholog,  pokazuje nam izvore iz kojih možemo crpiti smisao života, primjerice: aktivno djelovanje, ljubav prema drugoj osobi i svjesno doživljavanje ljepota prirode i umjetnosti. Samo jedanaest mjeseci nakon što je oslobođen iz koncentracijskog logora, Frankl je u ožujku 1946. održao tri predavanja, koja su zapisana u ovoj knjizi i koja odražavaju njegove temeljne misli o smislu života i otpornosti.

Biti čovjek za Frankla znači biti u stanju razmišljati pozitivno u svakoj životnoj situaciji. Najbolji su dokazi za to njegova vlastita bolna iskustva gubitka, gladi i straha od smrti, unatoč kojima je osjećao nadu, stvarao prijateljstva i bio uvjeren da život ima smisao.

„Ako život ima smisla, onda i patnja mora imati smisla“ – tako glasi maksima toga velikog liječnika i psihoterapeuta. Njegovi su spisi dirljivi dokumenti o jednom vremenu, opet su vrlo aktualni i danas: daju nam važne impulse za oblikovanje vlastitog života i za nastavak života nakon traumatičnih iskustava. Svaka kriza u sebi krije i priliku – naime priliku da dokažemo vlastitu ljudskost.

Podaci

Nakladnik
Harfa
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
104
Godina izdanja
2021
Dimenzije
15 x 23
Prevoditelj
Nikolina Palašić

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn