Svježa voda za cvijeće - Valérie Perrin - Knjižara Ljevak

.

.

Svježa voda za cvijeće

Svježa voda za cvijeće

Cijena: 139,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Violette Toussaint čuvarica je groblja u malome mjestu u Burgundiji. S mnogo se ljubavi brine o groblju, a svakodnevicu joj ispunjavaju ožalošćeni posjetitelji i zabavni kolege – trojica grobara, tri pogrebnika i svećenik, svatko sa svojim dirljivim i urnebesnim ispovijedima.

No, Violetteinu rutinu jednoga dana prekida detektiv Julien Seul, koji dolazi na groblje s urnom svoje pokojne majke koju, prema majčinoj oporuci, mora položiti na grob potpunog neznanca. Priča o tajnoj ljubavi Julienove majke, ispisana na stranicama njezina dnevnika, kao i vrijeme koje Violette i Julien sve više provode zajedno, malo-pomalo rušit će zid koji je Violette godinama pažljivo gradila oko sebe. Jer, i ona sama duboko u sebi čuva bolnu tajnu i nije sigurna je li spremna otvoriti svoje srce Julienu.

Svježa voda za cvijeće drugi je roman nagrađivane francuske književnice Valérie Perrin. Osim na vječno aktualne teme – tugu, nadu, gubitak, ljubav, Perrin u ovoj knjizi nježno dodiruje i sve one male stvari koje život čine vrijednim življenja i, na mjestu koje naizgled pripada mrtvima, poetičnim jezikom ispisuje odu životu.

Podaci

Nakladnik
Sonatina
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
456
Godina izdanja
2022
Dimenzije
15 x 23
Prevoditelj
Maja Ručević
ISBN
978-953-8400-06-3

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn