U susret 2012.

.

.

U susret 2012.

U susret 2012.

Perspektive narednog doba
Cijena: 29,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Diljem svijeta mnoge tradicijske kulture vide naše vrijeme kao epohu promjene – iz Četvrtog svijeta u Peti. Na području Yucatana u Meksiku od drugog do devetog stoljeća klasične su Maye razvili naprednu civilizaciju sa sustavom znanja koji se temeljio na proučavanju astronomskih ciklusa i istraživanju neuobičajenih stanja svijesti. Spomenici pokazuju da su Maye označili rijetku pomrčinu središta galaksije prema suncu na zimski solsticij 21. prosinca 2012. kao prijelaz između svjetskih razdoblja. Posve je jasno da se čovječanstvo suočava s ozbiljnim prijetnjama po svoje postojanje i društvo se mora promijeniti ili će život na planetu biti ugrožen.

Priređivači zbirke eseja U susret 2012. ne pretendiraju na to da znaju što će se dogoditi na taj dan. Dijelom se nadaju da se neće dogoditi ništa jer, ako je ta pretpostavka točna, naš bi svijet u neposrednoj budućnosti mogao pretrpjeti neizmjerna stradanja. Današnja učestalost suša, poplava, šumskih požara, nereda zbog gladi, otplata dugova samo su blagi pokazatelji onoga što nas čeka. Žestina krize mogla bi biti pogubna za suvremeno čovječanstvo koje vjeruje da ga njegova tehnologija štiti od brutalnog preživljavanja. Neki, možda mnogi, neće preživjeti.

U susret 2012. je provokativna zbirka eseja koja je ujedinila neke od najpoznatijih vizionara, pisaca, filozofa, novinara, aktivista i online pionira u istraživanju evolucije svijesti, granica politike i znanosti, medicine i spolnosti, šamanizma i urbanog ratarstva u ponudi širokog spektra drukčijih ideja i razmišljanja.


Daniel Pinchbeck je autor 2012 The Return of Quetzalcoatl (Tarcher / Penguin, 2006.) i Breaking Open the Head (Broadway Books, 2002.). Urednički je direktor Reality Sandwicha. Više na www.realitysandwich.com.

Ken Jordan je izdavač Reality Sandwicha i Evolver.neta. Jedan je od online pionira neta kad je 1995. vodio nagrađivani SonicNet.com koji je bio prvi multimedijski zin i magazin digitalne glazbe na Webu koji su poslije prepli u vlasništvo MTV-a. Godine 1999. bio je jedan od suosnivača prvog online portala za medijske teme MediaChannel.org u partnerstvu s Globalvisionom i OneWorld.netom. Kao savjetnik u WITNESS-u osmislio je video te grupe za ljudska prava. Suautor je utjecajnog bijelog papira „Proširena društvena mreža: izgradnja identiteta i povjerenja u Internet sljedeće generacije“ (objavljeno u First Monday, kolovoz 2003.), a također je suurednik u Multimedia: From Wagner to Virtual Reality (W. W. Norton, 2001.), antologije poticajnih članaka koji prate razvoj kompjutora kao izražajnog, interaktivnog medija. U danima prije Weba bio je općinski aktivist, radio u izdavaštvu i surađivao s legendarnim dramskim piscem i redateljem Richardom Foremanom na Unbalancing Arts: Foundations for a Theater (Pantheon, 1992.). Pisao je za Wired, Paris Review i Indeks i mnoge druge publikacije i bio je savjetnik mnogim početnicima, nevladinim organizacijama i fondacijama.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka 180 stupnjeva
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
389
UDK
13
Godina izdanja
2009
Dimenzije
13,70 x 20,40
Prevoditelj
Borivoj Radaković
ISBN
978-953-303-118-7