Art terapija i kreativnost

.

.

Art terapija i kreativnost

Art terapija i kreativnost

Cijena: 129,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ovo djelo rezultat je dugogodišnjeg predanog i marljivog skupljanja materijala i autoričinog rada sa studentima te je nastalo kao odgovor na uočene potrebe nastave i prakse. Može poslužiti kao suvremeno nastavno štivo prikladno za uporabu u nastavi na učilištima i fakultetima medicinskih, društvenih i humanističkih znanosti, osobito u edukaciji studenata radne terapije, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, odgojnih znanosti, socijalnog rada i psihologije. Međutim, djelo je namijenjeno i svima koji žele saznati nešto novo ili produbiti postojeća znanja o ovom zadivljujućem i samo čovjeku svojstvenom području.

Dr. sc. Renata Pinjatela Sveučilište u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet


Art terapija kao forma neverbalnog izražavanja misli i osjećaja ima posebnu važnost u psihijatriji. Od velike pomoći može biti u dijagnostičkoj proceduri, a poznati su i brojni benefiti art terapije u procesu liječenja bolesnika s različitim psihičkim poremećajima i bolestima.

Želim istaknuti i pohvaliti autoricu što je u svom udžbeniku dovoljno velik prostor dala primjeni art terapije kod djece s dijagnosticiranim hiperkinetskim sindromom ili sindromom deficita pažnje (ADHD), autizmom, poremećajem u intelektualnom razvoju, kod zlostavljane djece, kao i kod osoba s ovisničkim ponašanjem.

Prim. dr. sc. Nevenka Čop, neuropsihijatar

Podaci

Nakladnik
Veble commerce
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
250
Godina izdanja
2013
ISBN
978-953-251-151-2