Geografsko putovanje svijetom 6: Borko,Štancl,Vuk - Ljevak online

.

.

Geografsko putovanje svijetom 6

Geografsko putovanje svijetom 6

Teme za dodatnu nastavu geografije za peti i šesti razred osnovne škole
Cijena: 49,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Suvremena tehnologija zahtijeva od svakog učitelja prilagodbu učenicima u pogledu njihove usmjerenosti na pojedini predmet, na njihov potencijal, na stilove učenja, na sklonost individualnom radu, radu u paru ili skupini. Svaki zadatak koji se postavlja pred učenike treba biti osmišljen u svrhu ostvarivanja ishoda učenja, a svaki zadatak učenika treba educirati, informirati, potaknuti na kritičko razmišljanje i kreativno izražavanje. Zato, dodatna nastava geografije poseban je izaazov nastavnicima geografije. 

Organizirana dodatna nastava trebala bi osigurati učinkovito učenje, razvoj osam ključnih kompetencija i više kognitivne razine geografskih vještina. Uz to, nastava bi trebala osigurati jaču korelaciju i integraciju nastavnih sadržaja. Svaka dodatna nastava trebala bi otvoriti nove perspektive za individualni napredak svakog učenika uz uloženi napor. 

Dodatni materijali mogu se koristiti na predviđenih 35 sati za dodatnu nastavu iz geografije. Svaka od predloženih tema može se obrađivati najmanje dva školska sata, a nastavnik procjenjuje koje teme ili kojim redoslijedom će obrađivati. 

Od učenika se očekuje: prepoznavanje i objašnjavanje ključnih pojmova, povezivanje pojma s odgovarajućom ilustracijom, iščitavanje teksta i dopunjavanje rečenica, istraživanje određenog problema, zapisivanje i zaključivanje. Snalaženje na geografskoj karti neizbježno je za uspješnu nastavu (redovnu, dodatnu) geografije. Na kraju svake nastavne jedinice nude se prijedlozi za terensku nastavu. 

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
130
Godina izdanja
2015
ISBN
978-953-303-855-1