Otvoreni obavještajni izvori i protuterorizam

.

.

Otvoreni obavještajni izvori i protuterorizam

Otvoreni obavještajni izvori i protuterorizam

Cijena: 26,54 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Knjiga Otvoreni obavještajni izvori i protuterorizam u našoj je sredini prvi znanstveno-stručni prikaz koji u središte pozornosti stavlja ulogu i važnost obavještajnih informacija iz otvorenih izvora (engl. Open Source Intelligence – OSINT) te ukazuje na njihovu primjenjivost i korisnost u znanju o protuterorizmu, ali i korisnost za obavještajni proizvod, koji je ujedno i temelj protuterorističkih strategija te podloga za protuterorističku politiku.

Danas otvoreni izvori nude velik broj korisnih informacija, kojima se, osobito s pomoću novih tehnologija poput mogućnosti geolociranja događaja, lako koristi i time se dodatno etablira ta obavještajna disciplina. U aktualnome internetskom okružju društvene mreže preplavljene su stotinama stručnjaka raznih profila koji su na njima aktivni te od kojih i disciplina OSINT može dobiti važne uvide. Ti stručnjaci, kao što smo nedavno imali priliku vidjeti povezano s ratnim događajima u Ukrajini, postaju prave medijske zvijezde na društvenim platformama poput Twittera, a njihovim se uvidima i komentarima služe brojni uključeni u sukob, od novinara do državnika.

U knjizi je inovativno predstavljena obrada i analiza velike količine podataka iz otvorenih izvora, ali i niz opisnih statističkih nalaza, vremenskih analiza, viševarijantnih i brojnih drugih analitičkih prikaza koji pokazuju primjenjivost javno dostupnih podataka u protuterorizmu i protuteroru.

Prostor javno dostupnih materijala je i simetričan, tj. svima daje jednake mogućnosti kad je riječ o prikupljanju podataka i informacija. Ta dostupnost omogućuje uvid u više podataka, ali u isto vrijeme dovodi i do situacija u kojima se od šume ne vidi drvo, odnosno korisna informacija.

Podaci

Nakladnik
Hrvatska sveučilišna naklada
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
370
Godina izdanja
2022
Dimenzije
17 x 24
ISBN
9789531694834