BRAČNA STEČEVINA I DRUGI IMOVINSKI ODNOSI BRAČNIH DRUGOVA U SUDSKOJ PRAKSI

.

.

BRAČNA STEČEVINA I DRUGI IMOVINSKI ODNOSI BRAČNIH DRUGOVA U SUDSKOJ PRAKSI

BRAČNA STEČEVINA I DRUGI IMOVINSKI ODNOSI BRAČNIH DRUGOVA U SUDSKOJ PRAKSI

Imovinski odnosi izvanbračnih drugova i životnih partnera - Zakonski tekstovi i bogata sudska praksa
Cijena: 25,22 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

III. izmijenjeno i dopunjeno izdanje

PREDGOVOR
Iako sam bio svjestan važnosti bračne stečevine u sudskoj praksi, ipak nisam očekivao treće izdanje ove knjige. Kao pravnom piscu i praktičaru, zadovoljstvo mi je što su prva dva izdanja rasprodana, pogotovo jer mi se čini da je ova knjiga pridonijela ujednačavanju sudske prakse i jasnijem shvaćanju pravne javnosti o problemima koji se javljaju u toj vrsti sporova. U međuvremenu prikupio sam i analizirao mnogo novih primjera iz naše aktualne sudske prakse pa sam odlučio ovo, treće izdanje znatnije obogatiti tim primjerima, svrstanim prema temama koje je iznjedrila sudska praksa, te naša aktualna zakonodavna rješenja.

Neočekivano, iako su prognoze za njega bile loše, zadnji Obiteljski zakon, stjecajem okolnosti, doživio je već skoro dvije godine primjene, premda je izgledno da će ga se uskoro zamijeniti novim Obiteljskim zakonom. Nezahvalno je prognozirati trajanje postojećeg Obiteljskog zakona, jer ono ponajviše ovisi o političkim prilikama. Kako je on još naša pravna stvarnost, iskorišten je kao osnova strukture trećeg izdanja ove knjige, baš kao i u drugom izdanju.

U osnovnom narativnom tekstu nisam imao potrebe unijeti neke značajnije izmjene, ali zato sam nastojao primjere iz sudske prakse obogatiti varijacijama koje su iznjedrile životne situacije.

Podaci

Nakladnik
Novi informator
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
174
Godina izdanja
2017
ISBN
9789538119293

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn