Buddenbrookovi | Thomas Mann | Knjižara Ljevak

.

.

Buddenbrookovi | Knjižara Ljevak

Buddenbrookovi

Cijena: 35,00 EUR
Količina
Nema dovoljno proizvoda na zalihi
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 3.

Buddenbrookovi su prvi i najpoznatiji roman Thomasa Manna, zacijelo najvećega njemačkog književnika 20. stoljeća. Saga o obitelji Buddenbrook, bogatim trgovcima sa sjevera Njemačke, temelji se na autobiografskim motivima, a u njoj je Mann na veličanstven način oslikao život i običaje njemačkoga građanstva 19. stoljeća te njihovu postupnu propast.

Svijet i atmosfera Mannova rodnoga Lübecka u središtu su njegove obiteljske kronike, koja se odvija u razdoblju koje je presudno oblikovalo modernu njemačku naciju. Ipak, povijesno-politički i društveni događaji ostaju u pozadini priče i ne utječu presudno na život i sudbinu četiri naraštaja obitelji. U romanu su vidljivi utjecaji filozofije Friedricha Nietzschea te Arthura Schopenhauera, kao i Wagnerove glazbe, koji su rano oblikovali Mannov svjetonazor i estetiku.

Roman je objavljen 1901, kada je Mannu bilo tek 26 godina, a do danas je ostao najpopularnije piščevo djelo. Kritika ga svrstava među najbolja ostvarenja njemačke književnosti, a prilikom dodjele Nobelove nagrade za književnost Thomasu Mannu 1929. izrijekom je naveden kao jedan od glavnih razloga za nagradu.

Podaci

Nakladnik
Matica hrvatska
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
654
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
15 x 22
ISBN
9789533412702