Snježni leopard - Knjižara Ljevak

.

.

Snježni leopard

Snježni leopard

Cijena: 15,27 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Pustolov Sylvain Tesson imao je buran život i nerijetko se prepuštao opasnim pustolovinama. No dok se slomljena srca dugo oporavljao od teške nesreće, uvidio je kako je s vremenom sve nezadovoljniji životom. Odlazak u planine Tibeta, u potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom, ispostavio se kao učinkovit lijek.

Kako bi imali priliku ugledati tu mitsku zvijer, Tesson i njegovi suputnici moraju satima nepomično čekati u tišini, na udaru oštrog vjetra i nemilosrdne hladnoće. Taj zadatak postaje čin vjere – mnogi su godinama neuspješno tragali za snježnim leopardom. S iščekivanjem, Tesson polako uči prihvatiti vrline strpljenja i šutnje. Njihov je trud nagrađen kad se planinski duh, snježni leopard, pokaže: on je utjelovljenje svega čega smo se kao ljudi odrekli kako bismo živjeli ukorak s današnjim vremenom. Autor nam pokazuje kako je jednostavan čin strpljivog čekanja i promatranja djelotvoran protuotrov ludilu našeg vremena.

Putopisni roman Snježni leopard proslava je zajedništva prirode i ljudskog srca, a Sylvain Tesson nam ovim remek-djelom nudi novu priču o odnosu čovjeka i zvijeri, u prozi uzvišenoj poput divljine koja ju je nadahnula.

Podaci

Nakladnik
TIM press
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
173
Godina izdanja
2021
Dimenzije
12,5 x 20
Prevoditelj
Dubravka Celebrini
ISBN
9789538075988