.

.

Prešućeni trijumf liberalizma

Praktična važnost slobode 1989. - 2019.

Cijena: 126,00 HRK
Količina

„Prešućeni trijumf liberalizma: o praktičnoj važnosti slobode 1989.-2019.“ knjiga je kojom ekonomist Velimir Šonje i filozof i sociolog Darko Polšek obilježavaju tridesetu godišnjicu pada Berlinskog zida te otvaraju pitanje je li današnji svijet slobodniji i bolji.

Podnaslov koji je posuđen iz govora Ronalda Reagana u Berlinu 1987. pokazuje kako ovdje nije riječ o znanstvenoj literaturi. Procese koji su tada započeti autori sagledavaju kroz osobnu prizmu u želji da dokažu kako je današnji svijet slobodniji, bolji i bogatiji od svijeta na prijelazu osamdesetih u devedesete. Autori pritom ne negiraju da je svijet i dalje bremenit otvorenim pitanjima, što uključuje i ona egzistencijalna: Može li demokracija opstati? Hoće li se gospodarski rast nastaviti? Jesu li ideje liberalne demokracije u današnjem svijetu ugrožene?

Nejednakosti, uspon populizma, kriza demokracije i traženje novih temelja i identiteta Europske unije također su pronašli mjesto u knjizi, koja se čita u dahu i inspirira na razmišljanje i djelovanje, kako tvrdi Predrag Bejaković.

„Napredak i sloboda su nadohvat ruke, ali nisu zajamčeni. Knjiga Velimira Šonje i Darka Polšeka potiče nas da ih bolje razumijemo i očuvamo.“

- Kristijan Kotarski

Podaci

Nakladnik
Arhivanalitika d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
208
Godina izdanja
2019
Dimenzije
13 x 19
ISBN
9789539988362