.

.

Večer u raju

Cijena: 139,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ava Gardner u zagrljaju mladoga meksičkog „galeba“, japanski turist koji se, gledajući borbu s bikovima, odjednom sruši mrtav, nezvana gošća koja unosi red u kaotičnu obiteljsku proslavu Božića, urnebesni dijalog dviju bivših supruga istoga fatalnog muškarca... Sve su to slikoviti prizori i motivi Večeri u raju, zbirke priča Lucije Berlin. Predloške za priče autorica je pronalazila u vlastitom nekonvencionalnom životu obilježenom burnim zbivanjima u ekscentričnoj obitelji, bolešću, alkoholizmom i drogom, seljakanjem i prihvaćanjem raznih poslova iz nužde, od spremačice do sveučilišne profesorice.

Majstorica zapažanja sitnih životnih ironija i paradoksa prići će i najmračnijim iskustvima s dozom pomalo subverzivnoga humora, ne skrivajući pritom empatiju prema akterima u ljudskoj komediji, tomu nepresušnom vrelu iz kojega crpi materijal za svoju emocijama nabijenu, senzualnu, ali ipak discipliniranu prozu, neopterećenu bilo kakvim stilističkim ukrasima.

Ako je itko znao, zahvaljujući neposrednosti izraza, pretočiti život u književnost, onda je to zasigurno bila sada već legendarna Lucia Berlin.

Podaci

Nakladnik
Naklada OceanMore
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
269
Godina izdanja
2019
Dimenzije
13,5 x 20
Prevoditelj
Vjera Balen-Heidl
ISBN
9789533320960