Opekline

.

.

Opekline

Cijena: 64,10 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 6.

Knjiga o opeklinama fokusirana je uglavnom na posebne potrebe kirurga. Tekst, pisan na način “kako to učiniti” (”how to do“), navodi praktične strategije za početnu-inicijalnu reanimaciju nadoknadom tekućine, transplantaciju kože i specifičnu brigu o kritičnim opeklinama, i na kraju,
predstavlja vodič kirurgu za postizanje najboljih mogućih rezultata. Obuhvaća bazičnu patofiziologiju ali i detaljni pregled molekularne znanosti u sklopu uloge imunološkog sustava. Nudi smjernice kroz poglavlja, od početne reanimacije pa sve do procesa resocijalizacije. Tekst obuhvaća ključne komponente početnog liječenja pacijenata s opeklinama uključujući ventilaciju, disanje i cirkulaciju.
Čitatelja se kroz poglavlja o povijesti, epidemiologiji i etiologiji uvodi u kirurško liječenje opsežnih opeklina s prikazom sistemskog utjecaja nutritivne potpore na opeklinsku ozljedu. Razrađena je i tema o infekciji kao i bazični koncept zacjeljivanja rane i formiranja ožiljka u opeklina različitih dubina i opsežnosti.
Posebna su poglavlja posvećena rekonstrukciji opeklinskih ožiljaka na pojedinim dijelovima tijela s fokusom na optimizaciji estetskih i funkcionalnih rezultata.
U zasebnim su poglavljima obrađene opekline izazvane električnom strujom i kemikalijama. Knjigu zaključuju zanimljiva razmatranja o rehabilitaciji opečenih bolesnika i o tkivnom inženjeringu - budućnosti liječenja opeklinskih ozljeda.

Podaci

Nakladnik
Libertin Naklada d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
244
Godina izdanja
2017
ISBN
9789537970215