Prema suvremenom dječjem vrtiću - Branimir Mendeš - Knjižara Ljevak

.

.

Prema suvremenom dječjem vrtiću

Prema suvremenom dječjem vrtiću

Pedagoška kretanja i promjene u sustavu ranog i predškolskog odgoja u Hrvatskoj

Cijena: 250,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

(...) Djelo pod naslovom Prema suvremenom dječjem vrtiću izborom naslovne teme te zanimljivošću sadržaja i originalnim slikovnim prilozima ostvarilo je svoj cilj, a to je rasvijetliti put razvoja od odgoja u obitelji prema odgoju u institucijskom kontekstu, daje prikaz relevantnih pedagoških ideja i teoretičara, predstavlja koncepcije ranog i predškolskog odgoja te problematizira o temeljnim značajkama institucijskog ranog i predškolskog odgoja.

(...) Ova znanstvena monografija jedinstvena je po tematici, povijesnom pristupu i sustavnoj analizi prikupljene građe. Autor prepoznaje značajnost djetinjstva kao socijalne konstrukcije u kojoj su obitelj i odgojno-obrazovne ustanove prvi i, moguće, najznačajniji čimbenici odgojnog utjecaja na razvoj pojedinca. (...)

Znanstvena monografija objedinjuje povijesni pregled razvoja pedagogijskih ideja i prakse te predstavlja rad kakav do sada nije publiciran. Povijesni razvoj institucijskog ranog i predškolskog odgoja do sada je bio nedostatno i parcijalno istražen. Zadivljuje zato upornost autora sakupiti, analizirati i objediniti opsežnu arhivsku građu u jedinstvenu znanstvenu monografiju koja zavrjeđuje publiciranje.

Podaci

Nakladnik
Hrvatska sveučilišna naklada
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
503
Godina izdanja
2020
Dimenzije
17 x 24
ISBN
9789531694346