Zakon o pravosudnoj suradnji - Ana Garačić - Knjižara Ljevak

.

.

Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije u sudskoj praksi

II. izmijenjeno i dopunjeno izdanje, 2020.

Cijena: 1.554,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Jedinstveni komentar jednog od najvažnijih zakona koji uređuje području procesnog kaznenog, prekršajnog prava s refleksijom na područje prometnog prava, obiteljskog prava, trgovačkog i drugih u području suradnje unutar pravosudnih sustava zemalja članica Europske unije. Suradnja se ostvaruje kroz područja:

Europski uhidbeni nalog, Europski istražni nalog, Nalog za osiguranje imovine, Europski nalog za pribavljanje dokaza, Odluka o oduzimanju imovine ili predmeta, Priznanje i izvršenje odluka o novčanoj kazni, Priznanje i izvršenje presude kojom je izrečena kazna zatvora ili mjera koja uključuje oduzimanje slobode, Priznanje i izvršenje presuda i odluka kojima su izrečene probacijske mjere i alternativne sankcije, Priznanje i izvršenje mjera opreza, Europski nalog za zaštitu.

Posebna važnost Zakona očituje se u njegovoj temeljnoj funkciji i karakteristici koja je povjerenje i suradnja pravosuđa zemalja EU ali i ispitivanje od strane nacionalnih sudova uvjeta za provedbu naloga država moliteljica i usklađenost tih navoda sa standardima zaštite prava osoba nad kojima se traži izvršenje radnje. Zakon je iznjedrio standarde i postupke u području kaznenog procesnog i materijalnog prava, izvršenja sankcija, ali i u području prekršajnog prava, naplate prekršaja i troškova te novčanih kazni do izvršenja sankcija i mjera / alternativnih mjera. Kroz VI Novela izmijenjen je i dopunjeno i to u više navrata znatan i značajan broj članaka, stavaka i točaka, donesene su nove Glave i članci dok su neki brisani ili transponirani u nove Glave. Implementirano 18 Odluka i Direktiva. Knjiga je popraćena vrhunskim Kazalom pojmova kojim se pojmovi pretražuju po člancima Zakona.

Podaci

Nakladnik
Libertin Naklada d.o.o.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
1292
Godina izdanja
2020
Dimenzije
17 x 24
ISBN
978-953-7970-369