Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu - A.M.

.

.

Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu

Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu

Cijena: 95,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

U knjizi Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu, njezin autor, prof. dr. sc. Anđelko Milardović, hrvatski politolog, sociolog i profesor političkih znanosti, strastveno se i istodobno participativno-analitički nastoji uključiti u raspravu o temeljnim pitanjima hrvatske politologijske misli. Kao i u nekim od prethodnih autorovih djela u kojima se bavi različitim političkim i politološkim fenomenima (euroskepticizam, globalizacija, postdemokracija) i ovdje se može primijetiti neobična sinteza akribijski izvedene teorijske analize i strastvenoga zauzimanja pozicije kritičara ideologije prema modelu Mannheimove sociologije znanja.

Polazeći od postavke da „što vrijedi za politiku, mora jednako vrijediti i za znanstveno bavljenje njome“, Milardović nastoji dokazati da se povijest jedne novije discipline unutar društvenih znanosti u Hrvatskoj nužno mora dekonstruirati.

Knjiga Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu donosi povijesni prikaz razvoja političke misli u Hrvatskoj. Međutim nije riječ samo o klasičnom povijesnom prikazu već i o sustavnoj analizi razvoja političke misli i šireg konteksta koji je na taj razvoj utjecao. Autor daje prikaz povijesti hrvatske politologije te jasan i sistematičan pregled dominantnih teorijskih pristupa i metodoloških postavki u europskoj i američkoj politologiji XX. i početka XXI. stoljeća te ovim djelom dodatno unapređuje znanstveno-stručne rasprave o politologiji općenito. Marita Brčić Kuljiš

Podaci

Nakladnik
TIM press
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
105
Godina izdanja
2020
Dimenzije
12,8 x 19
ISBN
9789538075735