.

.

Napoleon: Politički život

Napoleon: Politički život

Politički život
Cijena: 139,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

U djelu Napoleon: Politički život, Steven Englund, ugledni američki povjesničar, iskoristio je svu svoju erudiciju kako bi stvorio  bogat prikaz velikog vojskovođe i državnika – u potrazi za neponovljivom snagom, ličnošću i političkim značenjem Napoleona Bonapartea koji je, u samo petnaestak godina, zauvijek promijenio Europu.

Napoleon je vjerovao kako se stvari mogu riješiti ratom, ali ne i da je rat krajnji smisao političkoga djelovanja. S time na umu, autor je u ovom djelu pred osobnim i vojnim, jasnu prednost dao političkim aspektima Napoleonova života, te tako došao do potpuno novih i originalnih zaključaka.

Knjiga prati Napoleonov dramatičan uspon - od djetinjstva na Korzici, stjecanja naobrazbe u Francuskoj, zadivljujućih vojnih pobjeda i fantastičnih reformi koje je proveo na položaju prvog konzula (1799. - 1804.), sve do kontroverznog proglašenja carem i, naposljetku, protjerivanja i smrti. Stručnjaci su ovo nagrađivano djelo proglasili prvom velikom interpretacijom vječne teme Napoleonova dvjestogodišnjeg utjecaja na svjetsku povijest.

Ovo iznimno djelo ujedno je i prva Napoleonova biografija na hrvatskom jeziku nakon niza godina.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Kultura i civilizacija
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
602
UDK
929:32
Godina izdanja
2008
Dimenzije
15,50 x 24,00
Prevoditelj
Damir Biličić
ISBN
978-953-178-974-5