Poezija iz budućnosti – Srećko Horvat - Knjižara Ljevak

.

.

Poezija iz budućnosti

Cijena: 16,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Poezija iz budućnosti – Srećko Horvat

Uvjerljiva vizija, prijeka nužnost, ipak dohvatljiva.

NOAM CHOMSKY

Prošlost se zaboravlja, a nade u budućnost nema. Distopija je postala stvarnost. To je novo normalno u našoj apokaliptičnoj politici – no tek ako ga prihvatimo postat ćemo zaista bespomoćni. Kako bismo ostvarili relevantnu promjenu, tvrdi politički filozof i aktivist Srećko Horvat, prvo moramo promijeniti način razmišljanja. Putujući kroz vrijeme i prostor, od partizanskog oslobodilačkog pokreta u okupiranoj Jugoslaviji do područja suvremene kulture, izbjegličkih kampova i političkih granica Europe 21. stoljeća, Horvat pokazuje kako je priroda problema s kojima se danas suočavamo posve nova.

Autor, u svom strastvenom pozivu na novi radikalni internacionalizam, ukazuje na nužnost nadilaženja trenutno prevladavajućih okvira: granica, nacionalnih identiteta i maksimalizacije profita kao mjere svih stvari. Jedino tako možemo stvoriti nove modele za život i, zajedno, oblikovati otvoreniju i optimističniju budućnost.

„Radikalno originalna knjiga.“ Saskia Sassen „Prožeta zaraznim entuzijazmom i optimizmom koji nikada ne zanemaruje sumornu stvarnost naše sadašnjosti, Poezija iz budućnosti radikalan je poziv na djelovanje.“

Alfonso Cuarón

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
184
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
13,5 x 20
ISBN
9789535205968

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn