O načelu populacije

.

.

O načelu populacije

O načelu populacije

Cijena: 90,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Napokon prvo hrvatsko izdanje poznate, klasične knjige o „demografskoj bombi“. Ona se često spominje i citira, pa da vidimo o čemu se tu zapravo radi. To je prva važna demografska studija o sklonosti ljudske rase da svojom brojnošću nadmaši raspoložive prirodne resurse. Knjigu je preveo Žarko Vodinelić.
Thomas R. Malthus napisao je svoj slavni esej 1798. kao odgovor na razmišljanja o mogućnosti usavršavanja društva, koja su bila potaknuta Francuskom revolucijom. Budući da ljudska sposobnost razmnožavanja u tolikoj mjeri nadmašuje proizvodnju hrane, objašnjavao je, pučanstvo će uvijek nadmašivati raspoložive resurse i mnogi ljudi neizbježno će mukotrpno životariti na rubu opstanka. Malthusov jednostavni, ali snažni, argument je da će se oskudica i nejednakost pojaviti čak i u društvu iz kojega su uklonjeni svi nepravedni zakoni i institucije.
Danas je Malthusovo ime gotovo sinonim za aktivnu zaokupljenost demografskim i ekološkim pitanjima, a njegovo klasično djelo ostalo je do dana današnjega citatno u tekstovima iz društvenog razvoja, teologije, evolucije i očuvanja okoliša.

Podaci

Nakladnik
Izvori
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
172
UDK
316
Godina izdanja
2008
Dimenzije
14,00 x 23,00
ISBN
978-953-203-319-9