Velika zimska rasprodaja knjiga!

.

Velika zimska rasprodaja knjiga!

Velika zimska rasprodaja knjiga!

 velj 1, 2024    0 Komentari

Velika zimska rasprodaja ove godine nastoji otvoriti vrata svijeta koji može biti pun iznenađenja, poticaja i svojevrsnog oslobođenja.

Suvremeni tehnološki izazovi, duboke ljudske emocije, provlačimo se kroz labirinte ljudskih sudbina, imamo uvid u različita iskustva, razgovaramo o usamljenosti i lažnim životima koje priželjkujemo uranjajući u svijet društvenih mreža.

Književnost nam kao i obično nudi smiraj, empatiju i svjež pogled na svijet. Upravo zbog toga i volimo književnost :)

Niže izdvajamo neke od naslova, a cijelu ponudu pogledajte ovdje.

 Godina izbjeglih - Sunjeev Sahota

Iako je roman objavljen prije par godina, tema je i danas izuzetno aktualna. 

Radnja romana prati sudbinu četvero imigranata iz Indije koji se nastanjuju u Engleskoj. Priča prati niz od nekoliko godina u kojim se oni suočavaju s različitim izazovima, snovima, nadama i razočarenjima dok se prilagođavaju novom životu u stranoj zemlji.

Roman istražuje teme imigracije, identiteta, obitelji, ekonomije i društvene pravde. Kratko možemo ući u složeni svijet imigranata u suvremenoj Britaniji što nas ozbiljno potiče na razmišljanje o ljudskim sudbinama i pitanjima koja su, više no ikada, relevantna širom svijeta.

Godina izbjeglih - Sunjeev Sahota - 73%

Sladoledar - Katri Lipson

Je li vam nagon za preživljavanjem toliko jak da ste spremni na sve?

Priča kreće u Čehoslovačkoj 40-ih i 50-ih godina prošloga stoljeća, a proteže se do nama poznatih dana. Redatelj snima film, bez scenarija, a glumci ne mogu naslutiti sudbinu svog lika. Oni istodobno izmišljaju i žive život svojih likova, ali životi tih izmišljenih likova postaju stvarniji od same stvarnosti.

Možemo li uopće biti svjesni razlike između stvarnih i izmišljenih osobnih iskustava i percepcija? Granice između fikcije i stvarnosti nestaju, a improviziran život postaje slavan.

Muškarac i žena s lažnim osobnim dokumentima, ne poznaju se. no stupaju u brak i utočište traže na selu. 

Strah, želja, slabost i snaga.

Priča je ovo o ljudima koji su zbog straha od društva u svojoj tamnoj fazi spremni na sve kako bi preživjeli. Roman je preveden na 15 jezika svijeta.

Sladoledar - Katri Lipson - 71%

Dark market - Misha Glenny

Benefit modernog digitalnog svijeta upravo je ovo što možemo prelistati knjigu online, ili vidjeti najaktualnije naslove s ove ili s neke druge strane svijeta.

Moderan digitalni svijet isto je tako san svakog ozbiljnijeg kriminalca koji će iskoristiti to što živimo i radimo online. Dark Market, knjiga britanskog publicista prati ključne aktere naprednih računalnih sustava koji nas svakodnevno okružuju. Prati kriminalce hakere, nevidljive i inteligente, policajce, ovisnike i dakako, žrtve.

"DarkMarket je duhovito, napeto i uzbudljivo štivo koje se čita poput najboljeg kriminalističkog romana, samo što u ovom slučaju, nažalost, ništa nije izmišljeno."

Dark market - Misha Glenny - 84%

 Digitalna demencija - Manfred Spitzer

Kako digitalna tehnologija djeluje na ljudski mozak, osobito kod djece i mladih fokus je knjige koja je svojevremeno izazvala žustre rasprave i kontroverze prilikom svojeg objavljivanja. Neki su stručnjaci podržali Spitzerove argumente i pozvali na ograničenje korištenja digitalnih uređaja, dok su drugi kritizirali njegove teze kao prejednostavne i nedovoljno potkrepljenje znanstvenim dokazima.

Istaknuti problemi poput stalne dostupnosti informacija, brzih promjena pažnje, pasivnog konzumiranja sadržaja i manjka stvarne interakcije nepovoljni su za razvoj mozga, posebno kod djece u fazi rasta i razvoja.

Unatoč kritikama, knjiga je potaknula važne rasprave o utjecaju digitalne tehnologije na naše mentalno zdravlje.

Digitalna demencija - Manfred Spitzer - 26%

Usamljenost - Manfred Spitzer

Također, trenutno je na popustu još jedna knjiga ovog njemačkog neuroznanstvenika u kojoj istražuje fenomen usamljenosti u modernom digitalnom društvu. Istražuje kako digitalna komunikacija, iako olakšava povezivanje na jednoj razini, može pogoršati osjećaj izolacije i usamljenosti na dubljoj emocionalnoj razini.

Knjiga istražuje različite aspekte usamljenosti, uključujući njezine uzroke, posljedice i načine suočavanja s njom. Spitzer naglašava važnost stvarnih, dubokih veza s ljudima i ističe kako su te veze ključne za mentalno zdravlje i blagostanje.

Usamljenost - Manfred Spitzer - 24%

 Kad odrasli zabrljaju - Nebojša Lujanović, Tisja Kljaković Braić

O masovnom turizmu koji oduzima mir naše male zemlje u ljetnim mjesecima, o izumiranju stanovništva, iseljavanju, o neobičnim temama koje često ne razumiju ni odrasli, Lujanović stvara priče koje na svoj način interpretiraju djeca, a na svoj odrasli.

Knjiga priča za djecu "Kad odrasli zabrljaju" prepuna je priča koje povezuju problemi koje su izazvali - odrasli.

Knjiga nije samo o problemima već pruža i poučne lekcije o empatiji, razumijevanju i komunikaciji. Razvija kritičko mišljenje kod djece ali uči i poštovanju i toleranciji prema drugima.

Ilustrirala: Tisja Kljaković Braić

Kad odrasli zabrljaju - Nebojša Lujanović Tisja Kljaković Braić -22%

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara