Otkrivanje Elene Ferrante - kratki vodič

.

Otkrivanje Elene Ferrante - kratki vodič

Otkrivanje Elene Ferrante - kratki vodič

 srp 6, 2023     Događanja u knjižari , Sniženja    0 Komentari

Elena Ferrante nam je misterija. Toliko malo znamo o njoj, no njene knjige iz mjeseca u mjesec skupljaju sve više čitatelja na koje vrši ozbiljan utjecaj.

Skoro nitko ne pročita samo jednu knjigu Elene Ferrante.

Zbog sve više upita, pišemo blog za nove ali i stare čitatelje ove autorice.

Elena Ferrante i njezini moderni klasici odavno su se proširili ne samo među čitateljima koji pokazuju interes za knjige talijanskih autora već i one koji traže emotivnu dubinu likova, slojevitost priče.

Ferrante je majstor duboke psihološke analize likova, istražuje kompleksnost ljudskih odnosa, unutarnje sukobe pojedinaca. U svojim djelima ispituje teme o obitelji, prijateljstvima, društvenim izazovima, ženskoj emancipaciji.

Njezin prvi roman, izdan 1992. Mučna ljubav, oduševio je talijansku publiku i tada se u rodnoj Italiji već počela isticati kao ozbiljan autor velike pripovjedačke snage. U Hrvatskoj je prva ozbiljna zaluđenost Elenom Ferrante počela 2006. godine s romanom Mračna kći koji je kasnije i ekraniziran.

Ferrante 2012. počinje objavljivati svoje bestselere, tetralogiju "Napuljski romani", po kojim su kasnije snimljene i televizijske serije (Netflix i HBO). Napuljske romane čine romani Genijalna prijateljica (2011.), Priča o novom prezimenu (2012.), Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju (2013.), Priča o izgubljenoj djevojčici (2014).

Trenutno su Elenini romani na popustu u našoj ljetnoj rasprodaji - Knjige bez brige, a ponudu autorice i popuste možete pogledati na Ferrante linku

Osim toga, svaki trenutak očekujemo dolazak novog romana Na marginama.

 

Za one koji žele znati više:

Dani zaborava - Dani zaborava priča su o Olgi, ženi na pragu 40-ih, majci dvoje djece, koju ostavi suprug zbog mlađe žene. Njezini neočekivani „dani zaborava“ pretvaraju se u slobodni pad u najmračnije zakutke duše, a kad se nađe zatočena unutar četiri zida svojeg stana, Olga je prisiljena suočiti se s vlastitim demonima, izglednim gubitkom identiteta i mogućnošću da se život više nikad ne vrati u normalu.

Mračna kći - Mračna kći slojevita je meditacija o majčinstvu, snažna priča o podvojenim osjećajima koje gajimo prema svojoj djeci te izniman pokušaj definicije ženskog iskustva, slobode, odgovornosti, žudnje i zadovoljstva.

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara