Noviteti u ožujku - Knjige za proljeće - Knjižara Ljevak

.

Noviteti u ožujku - Knjige za proljeće - Knjižara Ljevak

Noviteti u ožujku - Knjige za proljeće - Knjižara Ljevak

 ožu 9, 2023    0 Komentari

Stigao nam je ožujak, mjesec koji obilježava Dan žena, ali i kalendarski dolazak proljeća i buđenja prirode. Osim što dolazi proljeće, u Knjižaru Ljevak su već stigle knjige koje će zasigurno obilježiti čitalačko proljeće. Nove knjige Knjižare Ljevak pronaći će svoje čitatelje različitih interesa jer izdvajamo nove knjige u području književnosti i publicistike. Novi hrvatski roman "Psi", roman prvijenac autorice Dore Šustić, pravo je osvježenje na hrvatskoj književnoj sceni. Osim tog romana, knjige koje će se čitati ovoga proljeća svakako su i nova izdanja rasprodanih romana, kao što je roman - Sama. 

Od publicističkih noviteta u Knjižari Ljevak svakako izdvajamo "Priručnik za preživljavanje" Grofa Darkule, Instagram profila koji se zalaže za prava manjina u svakom području ljudskog života i djelovanja. 

Osim ovih knjiga u nastavku donosimo šest knjiga za koje smo sigurni da će obilježiti ovo proljeće.

Priručnik za preživljavanje - Grof Darkula

Sastavljena od 20 naizgled međusobno nepovezanih poglavlja kroz koja su autori hrabro ispričali istinite priče iz svojih života, ova je knjiga jedna cjelina i prikazuje tešku realnost u kojoj su živjeli i u kojoj mnogi od nas još uvijek žive. "Priručnik za preživljavanje" daje smjernice za život, ne libi se pričati o onome o čemu mnogi šute, ali daje i nadu u bolje sutra koje nas uvijek može čekati iza ugla. Priručnik za preživljavanje" knjiga je životu, življenju i preživljavanju u svijetu koji nije uvijek i za sve mjesto u kojem se lako opstaje. Knjiga je to o odrastanju, o gubljenju i pronalaženju, o prvim ljubavima, prvim seksualnim otkrivanjima sebe i drugih, prvim prekidima i slomljenim srcima. Knjiga je to i o smrti, gubitcima voljenih osoba, skrivanju kvir identiteta u maloj sredini, strahovima, osobnom rastu, mentalnim bolestima koje vam preokrenu život, bijegu od vjere koju vam je nametnuta, vlastitim i tuđim (toksičnim) obiteljima i partnerskim vezama te društvu u kojem vlada nepravda zbog koje jedni uživaju povlastice, a drugi dobivaju po glavi. 

Priručnik za preživljavanje - Grof Darukla

NEOBIČNO PAMETNA STVORENJA - SHELBY VAN PELT

Nakon muževe smrti Tova Sullivan zaposlila se u obližnjem akvariju u Sowell Bayu, gradiću u blizini Seattlea. Čišćenje podova tijekom večernjih sati u društvu stvorenja koja se tiho kreću u bazenima pomaže joj nositi se s tugom i usamljenošću, njezinim stalnim životnim pratiteljicama otkad je prije trideset godina nestao njezin osamnaestogodišnji sin Erik. Glavna atrakcija akvarija je Marcellus, divovska pacifička hobotnica, koja iz svog bazena promatra svaki Tovin pokret. Nestašni Marcellus rado se iskrada iz bazena u potrazi za slasnim zalogajima, no jedne se večeri zapetlja u žice na podu čajne kuhinje. Pitajući se kako li je hobotnica uopće tamo dospjela, Tova joj nježno pomogne izvući se iz smrtonosne klopke i tako započne jedno čudesno, neobično prijateljstvo.

Neobično pametna stvorenja - Shelby van Pelt

Sama - Ivana Šojat - II. izdanje

U knjizi Sama Ivana Šojat ženskim će pogledom pokrenuti amplitudu pogleda na ženu koja se kreće od površinskog pogleda na prostor u kojemu se ona trenutno nalazi preko odmjerenog gledanja prema njezinim interesima do pogleda kojim želi ukazati na niz dilema o kojima razmišlja kada je riječ o ljubavi, braku, izvanbračnim odnosima, o žudnji za iskrenošću, u potrebi za ovjerenosti djecom, sretnim zajedništvom, o potisnutoj samoći i strahu od praznine. Glavni lik Mirna, žena od 38 godina, prevoditeljica je koju okolina, a posebice roditelji, ne razumije i ne odobrava njezinu rastavu. Prepoznaju se u romanu nove nijanse već viđenih bračnih prizora, mijenjaju se u njemu pristupi svakidašnjem tankoćutnom konzervativizmu koji zatvara oči pred zlostavljanjem u obitelji, problemima kao što su alkoholizam, emotivno ucjenjivanje, verbalno maltretiranje.

Ivana Šojat - Sama - II. izdanje

PRESTANI PREVIŠE RAZMIŠLJATI - NICK TRENTON

Prestani previše razmišljati je knjiga koja razumije kroz što ste sve prošli, u kakvu ste se iscrpljujuću situaciju doveli i kako je lako osjećati se kao da gubite razum u zamci tjeskobe i stresa. Nick Trenton pomoći će vam savladati sve prepreke – uz pomoć autorovih detaljnih i provjerenih tehnika ponovno ćete steći kontrolu nad svojim mislima i promijeniti svoje mentalne navike. Štoviše, ova će knjiga potpuno promijeniti način na koji razmišljate i kako se osjećate. Nema više negativnog razmišljanja. Nema više neprospavanih noći ispunjenih mislima kojima kao da nema kraja. Nema više beskrajnog straha od budućnosti. Ostanite prisutni i odvratite misli od stvari koje nisu važne – i nikada neće biti važne. Očistite svoj um od pretjeranog razmišljanja te postignite više, osjećajte se bolje i oslobodite svoj potencijal. Napokon naučite živjeti u sadašnjem trenutku.

Prestani previše razmišljati - Nick Trenton

PSI - DORA ŠUSTIĆ 

U rukopisu romana Praznina, pripovjedačica i lik djevojka, milenijalka, napušta sigurnost obiteljskog doma, riječke građanske obitelj, oca liječnika, odlazi u Prag studirati filmsku režiju. Njihov profesor uspoređuje vođenje filmske priče s vođenjem ljubavi; jedina obavezna literatura su Aristotelova Poetika i Kama-sutra. Profesor traži od studenata da sastave scenarij. Pripovjedačica radi na scenariju ljubavne veze između likova Roberta i Alme. Ona u društvu kolega u jednom od praških kafića Duende susreće fotografa Leona na pragu četrdesetih i s njim započinje strastvenu i romantičnu ljubavnu vezu. Leon je netom izgubio suprugu Aynu, čije ime znači zrcalo. Aynu je Leon upoznao u Cádizu, u Španjolskoj.

Psi - Dora Šustić

ŽENE KOJE PREVIŠE OSJEĆAJU - Katarzyna KuceWICZ

Teško se nosiš s teretom vlastitih osjećaja? Lako te povrijediti? Ne snalaziš se u gomili ljudi? Čini ti se da ne možeš pronaći svoje mjesto u današnjem svijetu? Previše se opterećuješ zbog kritika i mišljenja drugih? Katkad te obuzme želja da pobjegneš od svih? Ako si na barem jedno od postavljenih pitanja odgovorila potvrdno, Žene koje previše osjećaju prava je knjiga za tebe. U njoj ćeš doznati: – što je visoka osjetljivost, odakle izvire i kako se očituje u svakodnevnom životu – zašto su neke žene preosjetljive – kako prihvatiti svoju osjetljivu prirodu i disati punim plućima – može li osjetljivost zapravo biti tvoj saveznik – kako upravljati svojom karijerom ako si visokoosjetljiva – kako pronaći ljubav ako previše osjećaš.

Žene koje previše osjećaju - Katarzyna Kucewicz

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara