Knjiški noviteti na početku 2023. godine

.

Knjiški noviteti na početku 2023. godine

Knjiški noviteti na početku 2023. godine

 velj 2, 2023    0 Komentari

Stigla nam je i veljača, a nakon prelaska na novu valutu, posvetili smo se novitetima koji su obilježili prvi mjesec 2023. godine. U našoj knjižari već je stiglo pregršt noviteta domaćih i stranih autora iz područja književnosti, ali i publicistike te naslova za djecu i mlade. 

Nećemo moći izdvojiti baš sve novitete, ali u nastavku donosimo pregled nekoliko izdvojenih knjiga, a cjelokupni popis noviteta, na jednome mjestu. možete pronaći ovdje.

Ako se po jutru dan poznaje, ova godina bit će zaista bogata odličnim knjigama!

Psi - Dora Šustić

U rukopisu romana radnog naslova Praznina, pripovjedačica i lik djevojka, milenijalka, napušta sigurnost obiteljskog doma, riječke građanske obitelj, oca liječnika, odlazi u Prag studirati filmsku režiju. Njihov profesor uspoređuje vođenje filmske priče s vođenjem ljubavi; jedina obavezna literatura su Aristotelova Poetika i Kama-sutra. Profesor traži od studenata da sastave scenarij. Pripovjedačica radi na scenariju ljubavne veze između likova Roberta i Alme. Ona u društvu kolega u jednom od praških kafića Duende susreće fotografa Leona na pragu četrdesetih i s njim započinje strastvenu i romantičnu ljubavnu vezu. Leon je netom izgubio suprugu Aynu, čije ime znači zrcalo. Aynu je Leon upoznao u Cádizu, u Španjolskoj.

SAZNAJ VIŠE 

Sunce, more & zvijezde - Iulia Bochis

Prekrasno ilustrirana knjiga Sunce, more i zvijezde hvaljene ilustratorice Iulie Bochis povest će vas na iscjeljujuće duhovno putovanje. Njezina dojmljiva vizualna priča o potrazi za unutarnjim mirom i samospoznajom ispripovijedana je s pomoću smirujućih i jedinstvenih ilustracija koje prate putnicu na njezinu putu iz tame u svjetlost kroz ritam izmjene godišnjih doba. Služeći se drevnom mudrošću i izrekama mislilaca i autora iz cijeloga svijeta – od Lao Tzua i Rumija do Emily Dickinson – kako bi naglasila svoje dojmljivo vizualno pripovijedanje, Iulia Bochis tka bezvremenu priču o osobnom rastu i duhovnom iscjeljenju…

SAZNAJ VIŠE

Princeza koja je vjerovala u bajke - Marcia Grad Powers

Princeza koja je vjerovala u bajke očaravajuća je i nadahnjujuća suvremena pripovijest smještena u drevna vremena, pripovijest koja simbolizira putovanje na koje se svi jednom otisnemo u životu pokušavajući razlučiti što je iluzija, a što stvarnost, pomiriti se sa snovima i boli iz našega djetinjstva, otkriti tko smo doista i kako, zapravo, funkcionira život. Princezu Victoriju odgajaju kralj i kraljica koji su strogi i nepopustljivi, a istodobno puni ljubavi. Ona odrasta sanjareći o tome da će je spasiti Princ Šarmer, baš kao što se događa u njezinim obožavanim bajkama. Kada je princ doista spasi, čini se da je sve baš kako treba biti – dok se ne ispostavi da princ baš i nije pretjerano šarmantan.

SAZNAJ VIŠE

Metafora knjige - Ivona Despot

Metafora knjige Ivone Despot svojim je tematskim određenjem nezaobilazno gradivo istraživačima društvenih pojava iz polja informacijskih znanosti. Znanstvena relevantnost knjige Metafora knjige ostvaruje se analizom integracija digitalne tehnologije i oblikovnih postupaka u nakladnički sadržaj, a stručni prinosi ogledaju se u jasnim smjernicama, brojnim primjerima i prikazanim prijeporima.

SAZNAJ VIŠE

Pino i nova tuta - Marta Galewska - Kustra

Pino je od bake dobio najljepšu tutu na svijetu – na njoj je naslikan avion! Sad se samo mora sjetiti da sjedne na nju kad osjeti da mora piškiti ili kakati. A to nije uvijek lako, osobito kad se zaboravi u igri! Je li i tebi tako? Ne brini se, na kraju će sve biti u redu. Trebaš samo malo vježbati – baš kao i Pino! Uz njegovu pomoć bit će puno lakše oprostiti se s pelenama!

SAZNAJ VIŠE

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara