Najbolje knjige 2022. godine

.

Najbolje knjige 2022. godine

Najbolje knjige 2022. godine

 pro 27, 2022     Događanja u knjižari    0 Komentari

Godina na izmaku bila je izrazito bogata u nakladničkom smislu te smo ove godine dobili veliki broj odličnih romana i publicističkih naslova koji su oduševili kako čitatelje tako i nas.

Upravo zbog toga, odlučili smo izdvojiti 40-ak najboljih knjiga objavljenih u 2022. po mišljenju knjižara i čitatelja! Nismo zaboravili niti na mališane stoga ćete pronaći i pokoji naslov za njih..
Veselimo se vidjeti što nam donosi nova 2023. godina!

Ovdje ćemo izdvojiti samo neke od najboljih knjiga, a Vama prepuštamo da sami pregledate sve izdvojene knjige. 

Roman Svježa voda za cvijeće  odmah je po objavljivanju zaintrigirao velik broj čitatelja, ali i naših kolega. Čak troje djelatnika Knjižare Ljevak navelo je upravo ovaj roman kao najbolji objavljen u 2022. godini, a to su samo potvrdili kupci koji su ga doveli na 1. mjesto najprodavanijih romana u ovoj godini. Svježa voda za cvijeće roman je o ljubavi, ne ljubavni roman, nego roman o ljubavi - prema životu, poslu, obitelji i prijateljima i roman u kojemu će svatko zasigurno pronaći nadu kao što ju je pronašla i glavna protagonistica - Violette Toussant.

Knjiga Panonski admiral, zasigurno je knjiga koja je obilježila 2022. godinu od svog izlaska u lipnju. Šest mjeseci nalazi se na prvom mjestu najprodavanijih publicističkih knjiga, a radi se o emocionalnom vodiču kroz diskografiju Đorđa Balaševića. Panonski mornar kako su ga zvali od milja, svojim je tekstovima uljepšao živote svih nas i zbog toga je zaslužio barem jednu ovakvu knjigu, ali sudeći po interesu čitatelja ova knjiga zasigurno neće biti zaboravljena.

Sandra Veronesija upoznali smo objavom romana Tihi kaos, a ove godine objavljen je njegov novi roman Kolibrić. Kolibrić je osvojio nagradu Premio Strega, najugledniju nagradu koja se dodjeljuje romanu napisanom na talijanskom jeziku.  Remek-djelo Sandra Veronesija – vrlo čitljivo, bogato raznoraznim uvidima i puno zanimljivih obrata – portret je ljudske egzistencije, životnih peripetija i nepredvidljivosti koje nas pokreću i naposljetku i određuju.

Sve o drugim najboljim knjigama 2022. godine saznajte ovdje.

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara