Akcija - Publicistika

.

Akcija - Publicistika

Akcija - Publicistika

 lis 4, 2022     Događanja u knjižari    0 Komentari

Ovoga listopada osim kiše i lišća, u Knjižari Ljevak padaju i cijene publicističkih knjiga i to čak do 70%.

Od 3. do 17. listopada, na glavnom trgu u Zagrebu u Knjižari Ljevak i na webshopu www.ljevak.hr, pronađite preko 150 knjiga u kojima će uživati svaki ljubitelj publicistike. Na akciji možete pronaći knjige iz područja povijesti, politike, antropologije, ekonomije i sociologije, te knjige koje se bave aktualnim društvenim temama i trendovima. Krenuvši od kultnog naslova Thomasa Pikettyja Kapital i ideologija, preko putopisa Stipe Božića, rasprodaja publicističkih knjiga u Knjižari Ljevak putuje sve do popularno znanstvenih knjiga jednoga od najcitiranijih znanstvenika na svijetu, Igora Rudana.

Možda je upravo ova akcija prilika da se informirate o onim temama koje vas već duže vremena zanimaju ali se, silom prilika, s njima još niste stigli pozabaviti.

Neki od naslova koje svakako treba izdvojiti u ovom širokom spektru sniženih knjiga su:

Politika popuštanja Hitleru - Tim Bouverie - sniženje 40% (Naklada Ljevak)

Knjiga Politika popuštanja Hitleru pisana je u maniri najbolje britanske historiografije i publicistike kroz narativnu povijest koja dočarava neizvjesnost, dramatičnost i dileme toga razdoblja. To je kronološka priča temeljena među ostalim i na dnevnicima, pismima, novinskim člancima i diplomatskoj pošti, koja čitatelja vodi kroz turbulentne godine uoči Drugog svjetskog rata. Za razliku od drugih knjiga koje problematiziraju to razdoblje, Politika popuštanja Hitleru ne upada u zamku jednodimenzionalnog fokusa na jedan događaj (München) ili jednog pojedinca (Chamberlain). Iscrpna i sveobuhvatna kronologija započinje Hitlerovim imenovanjem njemačkim kancelarom 1933., a završava sedam godina kasnije, tzv. Lažnim ratom sredinom 1940. godine. Bouverie pokazuje da je pomirbena politika tridesetih godina dvadesetog stoljeća bila, strateški i moralno, spektakularni fijasko.

Euro – Kako zajednička valuta prijeti budućnosti Europe – Joseph E. Stiglitz- sniženje 40% (Profil)

Američki ekonomist i nobelovac Joseph Stiglitz već niz godina oštar je kritičar zajedničke europske valute eura, posebno načina na koji je ta valuta uvedena te načina na koji se europski političari odnose prema njoj. O tome je često pisao i govorio, a sada je svoja razmišljanja o tome što je glavni problem eura skupio u knjizi koja je izazvala veliku pozornost stručne, ali i šire javnosti. Stiglitz smatra da euro na sadašnji način ne može funkcionirati te da može uništiti Europsku uniju. Po njegovu mišljenju jedna od najvećih snaga Europe jest njezina raznolikost, ali to predstavlja veliki problem za euro jer ta raznolikost traži da se valuta u raznim dijelovima Europe ponaša različito, već prema lokalnim potrebama. No kod zajedničke valute kamatne stope moraju svugdje biti jednake, a to znači da pojedine države ne mogu te stope mijenjati prema potrebama svojih ekonomija.

Cijena profita - Joseph E. Stiglitz - sniženje 30% (Profil)

Knjiga nobelovca Josepha Stiglitza razmatra stanje globalnog kapitalizma, koji je – po njegovu mišljenju – u dubokoj krizi, u prvom redu zato što su velike korporacije preuzele kontrolu nad vladama, a - što je najvažnije - i nad američkom vladom, te nameću svoja pravila sebi u korist. Joseph Stiglitz, američki ekonomist (1943), profesor ekonomije na sveučilištu Columbia, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju diplomirao je na Massachusetts Institute od Technology. Potom je predavao na nekoliko sveučilišta, kao što su Yale, Harvard i Stanford.

Crno more - Neal Ascherson - sniženje 35% (V.B.Z.)

Ne bez razloga, Ascherson knjigu o Crnome moru započinje s Krimom, poluotokom koji je stoljećima funkcionirao kao pozornica za događaje koji su bili važni za cijelo područje oko Crnoga mora i njegove narode. Grci su Krim pretvorili u središte svoga trgovačkog carstva. To su učinili i Mlečani i Đenovljani tisuću godina kasnije. U 19. stoljeću tu se vodio Krimski rat, a u 20. stoljeću ovaj poluotok bio je poprište možda najgorih Hitlerovih i Staljinovih strahota. Godine 2014. Krim je bio uzrok spora između Ukrajine i Ruske Federacije, tzv. Krimske krize, koja je de facto završila ruskom aneksijom poluotoka te rezultirala političko-vojnim sukobom između tih dviju velikih zemalja koji još uvijek nije završen. Područje oko Crnoga mora pretvorilo se u opasnu zonu o kojoj će ovisiti budući odnos Rusije i Zapada

Cjelokupnu ponudu od preko 150 sniženih naslova možete pronaći u Knjižari Ljevak na Trgu bana Jelačića 17, Zagreb te na webshopu  - www.ljevak.hr  odakle se knjige dostavljaju na bilo koju adresu u Hrvatskoj u roku od 1-2 radna dana.

Poštarina je besplatna za sve narudžbe iznad 350kuna.

Ove jeseni čitajte najbolju publicistiku, a sve na jednom mjestu po najpovoljnijim cijenama pronađite u Knjižari Ljevak.

Knjižara Ljevak - s Vama od 1964. godine.

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara