Jesen na policama Knjižare Ljevak

.

Jesen na policama Knjižare Ljevak

Jesen na policama Knjižare Ljevak

 ruj 22, 2022     Događanja u knjižari    0 Komentari

Sutra nam i službeno stiže jesen, a jesenski noviteti vas već čekaju spremni u Knjižari Ljevak.

Za ovu jesen, pripremili smo prave književne poslastice u kojima će uživati čitatelji svih uzrasta. Počevši od romana jednog od najboljeg domaćih autora Jurice Pavičića "Mater Dolorosa", preko knjige francuske biokemičarke "Glukozna revolucija", sve do novog izdanja "Najljepših Ezopovih basni".

Na jednom mjestu pronađite najveći izbor književnih noviteta nastalih iz pera domaćih i stranih autora.

MATER DOLOROSA - JURICA PAVIČIĆ

Mlada Ines Runjić sprema se za nedjeljnu smjenu na recepciji hotela u centru grada. Njezina majka Katja obavlja kućanske poslove uznemirena zbog susjeda koji je prisvojio zajednički prostor svih stanara i počinje ga pretvarati u vlastiti apartman. Policajac Zvone Carev žuri pak u napuštenu tvornicu zbog vijesti o pronađenom tijelu. ˝Mater Dolorosa˝ željno je iščekivan novi roman Jurice Pavičića. Odličan krimić o tome što smo spremni žrtvovati kako bismo zaštitili one koje volimo, ali i neumitnim posljedicama takvih odluka.

OVA BLAGA ZEMLJA - WILLIAM KENT KRUEGER

Nezaboravna priča iz vremena Velike depresije, o četvero siročadi koji plove niz rijeku Mississippi, na odiseji koja će im promijeniti živote. Ljeto je 1932. godine na obalama rijeke Gilead u Minnesoti, a nakon smrti roditelja Odie O’Banion smješten je u Indijansku strukovnu školu Lincolnu, okrutno mjesto na kojem je, zbog svoje nestašnosti, navukao na sebe mržnju ravnateljice. Uvjeren da je počinio strašan zločin, Odie je prisiljen na bijeg.

GLUKOZNA REVOLUCIJA - JESSIE INCHAUSPE

Francuska biokemičarka, autorica bestselera i utemeljiteljica pokreta Glucose Goddess, stotinama je tisuća ljudi pomogla da unaprijede zdravlje učinivši najnovije znanstvene podatke dostupnima. Služeći se najnovijim znanstvenim podacima i vlastitim pionirskim istraživanjem, Jessie Inchauspé nudi jednostavne savjete s pomoću kojih možete ublažiti svoje simptome – a da ne morate na dijetu ili se odricati hrane koju volite.

TITO - VJEČNI PARTIZAN - MARIE-JANINE CILIC

O Josipu Brozu Titu teško je pisati. Slijeva i zdesna stoje klisurine neukusnih apologija i još manje ukusnih politikantskih osporavanja. Povjesničarka Marie-Janine Calic s tim se izazovom suočila nakon nekoliko objavljenih i utjecajnih djela o povijesti Jugoslavije i jugoistočne Europe. Činjenice iz Titove biografije više-manje su općepoznate. Nema novih velikih otkrića, osim možda o do sada relativno nepoznatoj supruzi Lucie Bauer.

NAJLJEPŠE EZOPOVE BASNE

Predivna knjiga s vrhunskim ilustracijama i nezaboravnim likovima odvest će djecu u čudesni svijet bezvremenskih, duhovitih i uvijek inspirativnih Ezopovih basni.

ZLOČIN I KAZNA - FJODOR MIHAJLOVIČ DOSTOJEVSKI

Rodion Raskoljnikov nekada je bio odličan student, a sada ne zna kako bi se izvukao iz teškog jada i bijede. Odlučivši vratiti svoj prijašnji lagodni život, počiniti će težak zločin. Ali kad mu očajna majka i sestra zakucaju na vrata, a policijski istražitelj počne njuškati oko njega, shvatiti će da njegovim mukama ne dolazi kraj, nego da one tek počinju. Hoće li Raskoljnikov dobiti zasluženu kaznu za svoj zločin ili će ga osjećaj krivnje izjesti prije toga?

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara