Novi roman Elene Ferrante, Mračna kći, u pretprodaji!

.

Novi roman Elene Ferrante, Mračna kći, u pretprodaji!

Novi roman Elene Ferrante, Mračna kći, u pretprodaji!

 stu 2, 2021     Događanja u knjižari    0 Komentari

Od 2. studenog u ONLINE Knjižari Ljevak možete naručiti novi roman Elene Ferrante, Mračna kći, u pretprodaji! Knjigu možete naručiti na linku.

„Ovaj je roman toliko profinjen – gotovo proziran – čini se kao da će samo odlebdjeti, a na kraju ga nije nimalo lako izbaciti iz sjećanja.“ The Boston Globe

Previše sam ih voljela i mislila sam da me ljubav prema njima sprečava da budem što jesam.

Leda, rastavljena profesorica srednjih godina, ostala je sama nakon što su joj kćeri otišle k ocu u Toronto. Odlučila je otići na ljetovanje u mjestašce na Jonskome moru i premda se sprema na razdoblje nelagodne samoće i nostalgije za kćerima, neočekivano uživa u osjećaju potpune slobode. Svakodnevno odlazi na plažu, a tamo joj pažnju zaokuplja mlada majka, Nina, koja se predano bavi svojom kćeri u pratnji velike i bučne obitelji. Nakon jednog naoko sitnog događaja, Ledu preplavljuju sjećanja na teške i nekonvencionalne odluke koje je donosila kao majka, a koje su joj odredile život. Mračna kći slojevita je meditacija o majčinstvu, snažna priča o podvojenim osjećajima koje gajimo prema svojoj djeci te izniman pokušaj definicije ženskog iskustva, slobode, odgovornosti, žudnje i zadovoljstva. Prema ovome je romanu Maggie Gyllenhaal snimila istoimeni film s Oliviom Colman, Dakotom Johnson, Jessie Buckely, Peterom Sarsgaardom, Paulom Mescalom i Edom Harrisom te je nagrađena nagradom za najbolji adaptirani scenario na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Film se očekuje u distribuciji u prosincu.

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara