Noviteti Knjižare Ljevak

.

Noviteti Knjižare Ljevak

Noviteti Knjižare Ljevak

 velj 24, 2021     Događanja u knjižari    0 Komentari

Kako se mjesec lagano bliži kraju, uz ova preostala četiri dana do kraja, dolazimo do zaključka da smo ovaj mjesec dobili jako veliki broj noviteta, od kojih je bilo teško izdvojiti najposebnije. Od izdavača smo dobili knjige iz raznih kategorija; Književnosti, Publicistike, Stručne literature do Knjiga za djecu i mlade.

U našoj online knjižari sve te novitete, na jednom mjestu, možete pronaći ovdje.

Izdvojili smo za Vas šest noviteta u Knjižari Ljevak o kojima ćemo pričati malo više! 

1. Vojvoda i ja - Julia Quinn 

Muškarci su ovce. Kamo jedan krene, ostali brzo krenu za njim. – Društveni bilten Lady Whistledown, 30. travnja 1813.
Nakon što je mukom izdržala dvije sezone u Londonu, Daphne Bridgerton prestala je naivno vjerovati da će se udati iz ljubavi. Ali, zar je stvarno previše očekivati da će pronaći supruga koji će joj se barem malo svidjeti? Stari školski prijatelj njezina brata, Simon Basset – novi vojvoda od Hastingsa – nema se namjeru nikada oženiti. Međutim, nakon povratka u Englesku, otkrije da je postao glavnim ciljem majki koje silno žele udati svoje kćeri. Majki koje vjeruju da su preodgojeni razvratnici najbolji supruzi… 

VOJVODA I JA

2. Nizozemska kuća - Ann Patchet

"Nizozemska kuća" raskošna je, potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Priča je to o snažnoj povezanosti brata i sestre, kući njihova djetinjstva i prošlosti koju ne mogu ostaviti za sobom; roman o obitelji, gubitku i ljubavi. Remek-djelo američke spisateljice Ann Patchett ušlo je u finale Pulitzerove nagrade, uvršteno u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija i očaralo čitatelje diljem svijeta.

NIZOZEMSKA KUĆA

3. Vodič za vrhunski uspjeh - Robin Sharma

Poticajan i praktičan priručnik koji će nadahnuti čitatelje na postizanje vrhunskih uspjeha u privatnom i poslovnom životu. Iz pera Robina Sharme, jednog od najuspješnijih svjetskih savjetnika za pitanja uspjeha i čovjeka čije su zamisli prihvatili slavni direktori, vodeći poduzetnici, rock-zvijezde i kraljevske ličnosti, knjiga Vodič za vrhunski uspjeh sadrži formulu koja pomaže ostvarenju najviših potencijala.


VODIČ ZA VRHUNSKI USPJEH

4. Kako bolje misliti - Christel Petitcollin 

Nakon čitanja knjige Kako manje misliti sigurno već znaš da pripadaš krugu osoba koje neprestano analiziraju. Svjestan si i toga da je mentalna pretjeranost tvoj adut, a fantastičan um – alat za samousavršavanje. Samo, kako optimalno iskoristiti to što se nalazi u tvojoj glavi? Knjiga Kako bolje misliti napokon će rastjerati dvojbe koje te muče. Autorica ju je napisala kao reakciju na brojne molbe čitatelja koji su tražili savjete u vezi s njihovim svakodnevnim problemima.


KAKO BOLJE MISLITI

5. Kratki odgovori na velika pitanja - Stephen Hawking

Tijekom cijele svoje veličanstvene znanstvene karijere svjetski poznat britanski fizičar i kozmolog Stephen Hawking trudio se širiti naše razumijevanje svemira i razjasniti neke od njegovih najvećih misterija. Iako ga je znanstvenoistraživački rad o crnim rupama, imaginarnom vremenu i višestrukim povijestima vodio u najudaljenije dijelove svemira, Hawking je čvrsto vjerovao da znanost može i treba poslužiti za rješavanje problema na našem planetu.

KRATKI ODGOVORI NA VELIKA PITANJA


6. Poštovani gospodine M. - Herman Koch

Svaka priča ima onoliko verzija koliko i sudionika. Jedna takva maestralno ispisana enigma raspliće nam se u retcima ovog romana. Slagalica satkana od pisama gospodinu M.-u, sjećanja na djetinjstvo i spletki glavnog lika otkriva nam krakove davnog zločina. Zločin je to koji je sablaznio nizozemsku javnost jer je motiviran ljubavnom vezom profesora i prelijepe učenice Laure, a koban i nikada do kraja rasvijetljen kraj učinio ga je predloškom književnog bestselera.

POŠTOVANI GOSPODINE M. 

7. Klub istražitelja ubojstava četvrtkom - Richard Osman

U spokojnom umirovljeničkom naselju, četvero vrlo različitih prijatelja sastaje se jednom tjedno kako bi istraživalo nerazriješena ubojstva. Ali kada se okrutno ubojstvo dogodi baš na njihovu pragu, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom zateći će se u žarištu svojeg prvog aktualnog slučaja. Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron možda su na pragu osamdesete, ali još se ne daju. Hoće li ova neobična, ali genijalna ekipa uspjeti uhvatiti ubojicu prije negoli bude prekasno?

KLUB ISTRAŽITELJA UBOJSTAVA ČETVRTKOM

Komentari

Prijavite se ili registrirajte za ostavljanje komentara