Muha u ateljeu Ivana Kožarića - S. Lovrenčić, D. Vuković

.

.

Muha u ateljeu Ivana Kožarića

Muha u ateljeu Ivana Kožarića

Cijena: 118,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Jednog ljetnog dana mala muha ulijeće u atelje u kojem su, međutim, svi eksponati zamotani. Postepeno će oni ipak početi izranjati iz svojih omota i otkrivati se radoznalim očima Muhice: tu su stabla, mali automobili, sunca, plast sijena, razne glave – i svatko će reći ponešto o sebi. Naravno, svi su oni djela Ivana Kožarića te će Muhici (koja je i sama Kožarićeva izmišljotina) kratkim replikama skicirati život velikog umjetnika i načine na koje se stvarnost oko njega neprekidno preobražavala u umjetnost. Čak je i okvirna situacija iz koje se gradi ova fantastična pripovijetka – zamotani atelje – preuzeta iz stvarnog života Kožarićevog opusa. Tako Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković, pretvarajući stvarni prostor ateljea u izmaštani prostor slikovnice, nastavljaju igru umjetničkih preobrazbi koja je Kožariću bila toliko mila i koja u konačnici uvijek znači slobodu.

Na zadnjim stranicama čitatelj će pronaći djeci prilagođenu biografiju Ivana Kožarića te fotografije djela na koja je Muhica naišla u svojoj muzejskoj pustolovini.

Muha u ateljeu Ivana Kožarićadruga je u nizu slikovnica kojima Mala zvona dječjoj publici pokušavaju približiti rad vrhunskih hrvatskih likovnih stvaratelja.

Podaci

Nakladnik
Mala zvona
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
48
Godina izdanja
2020
Dimenzije
21,5 x 26
ISBN
9789538313073