Novine u sustavu PDV-a nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji

.

.

Novine u sustavu PDV-a nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji

Novine u sustavu PDV-a nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji

Cijena: 270,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Republika Hrvatska 1. srpnja 2013. ulazi u punopravno članstvo Europske unije pa je obvezna svoje zakonodavstvo uskladiti sa zakonodavstvom Europske unije. Jedna od tih obveza je usklađivanje odredaba Zakona o porezu na dodanu vrijednost sa sustavom oporezivanja prometa proizvoda i usluga koji se primjenjuje na području Europske unije. U Hrvatskom saboru završeno je prvo čitanje Prijedloga Zakona o porezu na dodanu vrijednost i očekuje se donošenje toga Zakona tijekom mjeseca lipnja. Iako je hrvatski sustav poreza na dodanu vrijednost u velikoj mjeri usklađen s odredbama Šeste direktive o harmonizaciji sustava oporezivanja porezom na dodanu vrijednost, potrebna su dodatna usklađivanja s odredbama Direktive 2006/12/EZ i ostalim direktivama vezanim uz oporezivanje porezom na dodanu vrijednost.

Prijedlog Zakona sadržava brojne novine, počevši od definicije predmeta oporezivanja i poreznih obveznika, novina u oporezivanju usluga, poreznih oslobođenja isporuka od javnog interesa, izdavanja računa i njihova obveznog sadržaja te niz drugih novina. U prvom radu ove knjige upravo se govori o tome i pojašnjava sam postupak primjene odredaba predloženog Zakona.

U drugom radu govori se o Prijedlogu izmjena i dopuna Pravilnika o porezu na dohodak te o evidencijama i popunjavanju jedinstvenog obrasca (JOPPD), kojim će se zamijeniti svi dosadašnji obrasci koji su se popunjavali vezano uz oporezivanje dohotka i doprinose. U trećem radu autorica piše o nekim nedoumicama u primjeni fiskalizacije onih obveznika koji Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom primjenjuju od 1. siječnja 2013. te o uvođenju treće faze fiskalizacije, koja se primjenjuje od 1. srpnja 2013.

Podaci

Nakladnik
Novi informator
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
146
Godina izdanja
2013
Dimenzije
17 x 24,7

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn