Montessori dijete - Knjižara Ljevak

.

.

Montessori dijete

Montessori dijete

Cijena: 159,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Pretvorite običan dom u Montessori dom…

I postanite SVJESNIJI, PAŽLJIVIJI I OPUŠTENIJI RODITELJI

Vrijeme je da promijenimo način na koji gledamo djecu rane dobi! Oslanjajući se na načela koja je razvila odgajateljica dr. Maria Montessori, Simone Davies pokazuje kako život s djecom rane dobi pretvoriti u bogato i uzajamno korisno vrijeme ispunjeno znatiželjom, učenjem, poštovanjem i otkrićima. Uz stotine praktičnih ideja za svaki aspekt života s malim djetetom, evo kako ćemo:

- ostati pribrani kada dijete nije i postaviti granice s ljubavlju i poštovanjem

- urediti svoj dom i riješiti se kaosa

- stvoriti Montessori aktivnosti koje odgovaraju djetetu od jedne do tri godine

- odgojiti znatiželjne učenike koji vole istraživati svijet oko sebe

- iskusiti iznenađenje i oduševljenje gledajući na svijet dječjim očima.

Simone Davies je Montessori učiteljica i autorica Montessori Notebooka, popularnog bloga i Instagram profila na kojima daje savjete, odgovara na pitanja i drži online radionice za roditelje diljem svijeta. Inače rodom iz Australije, sa svojom obitelji živi u Amsterdamu, gdje drži tečajeve za roditelje i djecu u školi Jacaranda Tree Montessori.

Djeca rane dobi mogu biti dvosjekli mač – u jednom vas trenutku nasmijavaju, a u drugome vas dovedu do ruba suza. Ne slušaju, bacaju stvari, ne žele spavati, jesti, ići na toalet. Ali djeca samo pokušavaju razumjeti svijet oko sebe i naći svoje mjesto u njemu.

Potaknuta godinama promatranja djece rane dobi, dr. Maria Montessori razvila je holističku metodu za pomoć djeci da nauče ono što je priroda – a ne njihovi tradicionalni učitelji ili iznemogli roditelji – i namjeravala. Sada Simone Davies, školovana Montessori učiteljica, preoblikuje tu metodu u program za roditelje.

Ovdje ćete naučiti pet načela za poticanje djetetove prirodne radoznalosti, ali prvo morate imate povjerenja u dijete i poticati njegov osjećaj čuđenja. Naučit ćete kako urediti prostor slijedeći načela Montessori pristupa, uključujući i namještaj prilagođen djetetovoj visini, i kako organizirati sve elemente jedne aktivnosti na jednome mjestu, držeći se one stare izreke „manje je više“. Naići ćete na poglavlja o njegovanju suradnje i postavljanju granica. Korak po korak naučit ćete kako ovaj način života uklopiti u svakodnevni život i rutine kao što su obroci, spavanje, pranje zubi, odlazak na toalet, odnos prema braći i sestrama, opraštanje od dude. Također, upoznat ćete se s nekim divnim Montessori vještinama, kao što je tzv. Montessori okret kaputa.

Sve ovo vodi vas još dublje, a tako postajete svjesniji i bolji roditelji – roditelji koji stvarno mogu biti prisutni, koji mogu podnijeti ispade bijesa i problematično ponašanje bez podmićivanja, prijetnji ili kazni, koji mogu njegovati suradnju, postaviti odgovarajuće granice, biti djetetovi vodiči i iskreno slaviti svaku razvojnu fazu. Sa svojim veselim, prozračnim dizajnom i šarenim ilustracijama i fotografijama, knjiga donosi osjećaje i vrijednosti prave Montessori učionice – i prenosi ih u vaš dom.

Podaci

Nakladnik
Harfa
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
260
Godina izdanja
2022
Dimenzije
16,5 x 23,5
ISBN
978-953-7351-97-7

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn