Neobično pametna stvorenja - Knjižara Ljevak

.

.

-30%
Neobično pametna stvorenja

Neobično pametna stvorenja

Cijena: 17,00 EUR
Cijena s popustom: 11,90 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 17,00 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Nakon muževe smrti Tova Sullivan zaposlila se u obližnjem akvariju u Sowell Bayu, gradiću u blizini Seattlea. Čišćenje podova tijekom večernjih sati u društvu stvorenja koja se tiho kreću u bazenima pomaže joj nositi se s tugom i usamljenošću, njezinim stalnim životnim pratiteljicama otkad je prije trideset godina nestao njezin osamnaestogodišnji sin Erik.

Glavna atrakcija akvarija je Marcellus, divovska pacifička hobotnica, koja iz svog bazena promatra svaki Tovin pokret. Nestašni Marcellus rado se iskrada iz bazena u potrazi za slasnim zalogajima, no jedne se večeri zapetlja u žice na podu čajne kuhinje. Pitajući se kako li je hobotnica uopće tamo dospjela, Tova joj nježno pomogne izvući se iz smrtonosne klopke i tako započne jedno čudesno, neobično prijateljstvo.

U danima koji slijede, Tova će Marcellusu ispričati kako je Erik nestao nakon što je isplovio na more i kako nikada nije saznala što se točno dogodilo. Marcellus čvrsto odluči Tovi, toj divnoj ženi, pomoći pronaći davno izgubljen spokoj, zbog nje mu nije teško uposliti svih svojih osam krakova, sva tri svoja srca i briljantan um, jer smatra da zaslužuje ponovno biti sretna.

Podaci

Nakladnik
Sonatina
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Ocjena
5
Broj stranica
404
Godina izdanja
2023
Dimenzije
14 x 21,6
Prevoditelj
Mirna Čubranić
ISBN
9789538400131

Kristina,
03.04.2023

Savršenstvo!

Topla preporuka! Priča o troje sudbina i hobotnici!<br /> Tova jedne večeri pronađe već malaksalog Marcellusa na jednom od njegovih pohoda u kuhinju i spasi ga u zadnji čas, Cameron završi kao ispomoć u akvariju kad Tova doživi nezgodu na poslu, a Marcellus će se boriti sa svoja tri srca i svih osam svojih krakova da pomogne simpatičnoj ženici. Isprepliću se životne priče, tri sudbine, tri tuge i tri nove prilike. Dirljiva je to priča o prijateljstvu, o pripadnosti i osjećaju zajedništva, obitelji i gubitku, roman koji otvara oči jer putevi se neočekivano križaju. Usprkos utjecaju i uplitanju životinjskog i neobično empatičnog junaka, priča nije ni neozbiljna ni nerealna. Ovo je predivan feel good roman o nevjerojatnom prijateljstvu s najcool hobotnicom!<br />


1 od 1 korisnika smatra recenziju korisnom. Da li Vam je recenzija korisna? Prijavi zlouporabu

Napiši svoju recenziju!