Tihi kaos - Sandro Veronesi - Knjižara Ljevak

.

.

-20%
Tihi kaos | Knjižara Ljevak

Tihi kaos

Cijena: 19,77 EUR
Cijena s popustom: 15,82 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 19,77 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

 Dobitnik najprestižnije talijanske književne nagrade Strega i književni predložak prema kojem je snimljen istoimeni nagrađivani film. Sandro Veronesi, koji se, kad je književni izričaj u pitanju, uspoređuje s romanima Iana McEwana i Martina Amisa, napisao je dirljivu i upečatljivu priču o televizijskom producentu čiji se svijet raspada tragedijom.

Na obali Tirenskog mora, iscrpljen od surfanja sa svojim bratom Carlom, Pietro Paladini začut će pozive u pomoć dviju osoba koje se utapljaju u uzburkanom moru. S dramatičnim spašavanjem usporedo će se odviti tragedija koja će mu život okrenuti naglavačke – umjesto dočeka kakav zaslužuje jedan junak koji je upravo spasio nečiji život, Pietro će se vratiti u svoju vikendicu okruženu blještavim svjetlima hitne pomoći, u svijet koji se zauvijek promijenio. Njegova je zaručnica Laura preminula i Pietro je ostao sam s njihovom kćeri Claudijom.

No, život mora ići dalje. Ili ipak ne mora? Prvi dan škole, nakon što otprati kći u školsku zgradu, Pietro odlučuje cijeli dan provesti na parkiralištu. Kako bi zaštitio Claudiju. Kako bi zaštitio sebe. Pričekati udar tuge koji neizbježno mora uslijediti. No, kad se čekanje ispred škole protegne na dane, tjedne, čak i mjesece, Pietro će shvatiti kako si je našao ne samo utočište od nepredvidljiva svijeta, već i kako je svima koji ga okružuju njegova nametnuta samoizolacija poslužila kao odlična prilika da olakšaju svoje breme. Tihi kaos nezaboravan je portret o čovjeku koji napušta svakodnevicu nakon što mu se život okreće naglavačke, pa pronalazi rješenje nerješive zagonetke gubitka u ljepoti i začudnosti svakodnevice. U prekrasnom prijevodu Tatjane Peruško, ovo je književna senzacija jednog od najpopularnijih i najčitanijih talijanskih autora.

„Gospodin Veronesi održava uzbuđenje početne scene dok potiče psihološko

vrenje…”

— Wall Street Journal 

„Poput književnog Fellinija, Veronesi oživljuje ljudsku komediju veću od života, na način na koji bi se usudio samo jedan Talijan, podrugljivo duhovitu u lice strašnoj tragediji. Čitalačko iskustvo koje se ne smije propustiti.”

— Shelf Awareness

„Prekrasan roman.”

— Publishers Weekly

„Pronicljiv, dirljiv i promišljen roman. Knjiga o tome što znači biti iskren prema sebi, što znači prerasti vlastite sebične nezrelosti i pokušati stvari oko sebe vidjeti jasno. Izazovno štivo.”

— Amazon

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Cicero
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
504
UDK
821.131.1-31=163.42
Godina izdanja
2021
Dimenzije
13,8 x 21
Prevoditelj
Tatjana Peruško
ISBN
9789533555096