Logika i dokazi

.

.

Logika i dokazi

2. izdanje

Cijena: 21,50 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Riječ je o novom izdanju sveučilišnog udžbenika koji je nastao nakon objavljenog priručnika pod istim imenom. Udžbenik daje pregled logike od samih njezinih osnova, kroz koje se razvija intuicija potrebna za razumijevanje teorije dokaza, logike drugog reda i teorije deskriptivne kompleksnosti. Knjiga predstavlja jedinstven prikaz ove tematike na hrvatskom jeziku kao i izvorni doprinos modifikaciji algoritma eliminacije reza.

Ovaj visokoškolski udžbenik prva je knjiga na hrvatskom jeziku koja obraduje teoriju dokaza. Posebno je oblikovana za kolegije Logika 1 i Logika 2 na preddiplomskom studiju Filozofije i kulture, za kolegij Logika i umjetna inteligencija na diplomskom studiju Filozofije te za dopunsku literaturu za kolegij Logika na poslijediplomskom doktorskom studiju Filozofije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Knjiga je napisana stručnim jezikom sa standardnom terminologijom na način da se postupno ide od jednostavnijih tema prema složenijima. Nastoje se dati najbolja objašnjenja i komentari problema koji se obraduju. Neka poglavlja u knjizi rezultat su višegodišnjeg rada autora na temu dokaza u logici i njegov su izvorni znanstveni doprinos, dok su u svim ostalim poglavljima izneseni rezultati drugih znanstvenika uz obilna pojašnjenja. Stručne knjige na ovu temu su rijetke u našoj akademskoj sredini pa se nadamo da će ovaj udžbenik biti od velike pomoći svim studentima koje zanimaju dokazi u logici.

Kako je logika ista svugdje, ovaj se sveučilišni udžbenik može koristiti i na studijima računarstva, matematike, lingvistike i informacijskih znanosti jer su unutar udžbenika dodane i neke teme koje bi ovim disciplinama bile zanimljive.

Podaci

Nakladnik
Element d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
280
Godina izdanja
2019
Dimenzije
17 × 24
ISBN
9789531976602