.

.

Vodič za sretan brak

Vodič za sretan brak

Psihološko-pravni priručnik
Cijena: 109,00 HRK
Cijena s popustom: 98,10 HRK
Količina

Vodič za sretan brak: Psihološko-pravni priručnik, prvi takav priručnik na našemu tržištu, opisuje psihološku i pravnu dimenziju braka, odnosno partnerske veze. Činjenica da svaki treći brak u Hrvatskoj propadne, kao i da ljudi ulaze iz jedne veze u drugu, očajnički tražeći ljubavlju ispunjen sretan odnos, ponukala je autorice – psihoterapeutkinju Karmen Kmetović Prkačin i pravnicu Ivanu Mijić Vulinović – da daju odgovor na pitanje zašto je tomu tako. Autorice nam pritom, na temelju vlastitih životnih spoznaja i primjerima iz prakse i stručne literature, ukazuju na to kako prestati činiti uvijek iste pogreške u partnerskome odnosu i realizirati se kao ispunjena, voljena i sretna bića.

Za razliku od Vodiča kroz razvod braka, njihova prvoga zajedničkog djela, ovdje je pravnom dijelu posvećeno manje stranica. Ipak, pravna obaviještenost o braku korisna je i ni na kakav način ne ugrožava odnos, odnosno ne upućuje na nedostatak povjerenja i odanosti.

Priručnik je namijenjen svima koji su se nedavno vjenčali, započeli vezu, osobama koje su već dulje u braku ili u vezi, kao i onima koji su bili u odnosu u kojemu nije išlo ili još uvijek tragaju za pravom ljubavlju. Knjiga, dotičući „vruće teme“ koje najčešće postaju kamen spoticanja zdravome odnosu (financije, svekrve, sloboda u braku, preljubi i dr.), poučava čitatelja važnome pravilu – kako je skladan i sretan odnos sa samim sobom zapravo temeljni preduvjet kvalitetnoga partnerskog odnosa. Autorice vjeruju kako će ovaj Vodič pomoći čitateljima da svoje partnerske odnose postave na zdrave i čvrste temelje... i pritom budu sretni.

 

„Što kad je jelo preslano, glicinija ne cvjeta, a mačka drapa po namještaju? Okrenut ćemo internet i sve papire ne bismo li našli odgovore. A što kad smo nezadovoljni u braku? Postajemo još nezadovoljniji? Nije nužno. Možda je baš ovdje odgovor na pitanje koje vas muči. Još je bolje ako vas ništa (još) ne muči. Pročitajte Vodič za sretan brak u preventivne svrhe. Napisan je toplo, od srca, nadahnuto i vrlo korisno, popraćeno mudrim pričama i zanimljivim primjerima iz prakse.“

prof. dr. sc. Dubravka Miljković, Učiteljski fakultet, Sveučilište u Zagrebu (iz Recenzije)

 

„Knjiga Vodič za sretan brak nije samo majstor koji može pomoći oko popravka braka u kojem su stvari zapele. Ona predstavlja i sveobuhvatan pogled na moderno partnerstvo, a čitatelju/čitateljici omogućava osobnu promjenu i promišljanje svojeg odnosa na načine koji su različiti od onoga kako je do sada gledao/gledala na partnerstvo.“

Danko Butorac, prof. psihologije, psihoterapeut, supervizor Europskog instituta za realitetnu terapiju (iz Recenzije)

Vodič kroz razvod braka: prvi takav priručnik na našemu tržištu, opisuje psihološku i pravnu dimenziju razvoda rječnikom prilagođenim „prosječnom“ čitatelju.

O autoricama

Ivana Mijić Vulinović, rođena u Dubrovniku 1981. godine, suautorica je hvaljenoga Vodiča kroz razvod braka (Naklada Ljevak, 2017.). Diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, završava doktorski studij na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Osim rada u struci na sudu i privatno, iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u medijima kao urednica i voditeljica radijskih i televizijskih emisija te autorica kolumni pravnoga sadržaja. U suradnji s civilnim udrugama sudjelovala je na okruglim stolovima i radionicama u vidu održavanja prezentacija i predavanja iz oblasti ljudskih prava, osobito prava djece i ostalih osjetljivih društvenih skupina, medijskih prava i sloboda, te uloge i razvoja institucija civilnog društva. U zadnje vrijeme najviše je posvećena znanstvenim radovima iz područja međunarodnog prava, posebno ljudskih prava, u okviru kojih je, uz medijska prava i slobode, uvelike usmjerena na međunarodno-pravnu, neizostavno i nacionalnu regulativu obiteljsko-pravnih odnosa. Živi u Dubrovniku.

Karmen Kmetović Prkačin, rođena 1979. godine u Dubrovniku, suautorica je Vodiča kroz razvod braka. Diplomirala je socijalni rad na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu magistrirala so  cijalnu psihijatriju i sociopatologiju. Uspješno je završila petogodišnju edukaciju iz realitetne psihoterapije, potom program za praktičara neurolingvističke psihoterapije, a članica je Europskog instituta za psihoterapiju (EAP). Ujedno je završila edukaciju iz „Inside-out coachinga“, uz stjecanje diplome „Life coach“, te je akreditirana facilitatorica programa „Take charge of your life“ Instituta „William Glasser“. Unutar svoje privatne prakse „Psychotherapy & Coaching“ bavi se edukacijom pomoću predavanja i radionica, psihoterapijom i savjetovanjem. Kao voditeljica i stručna suradnica sudjelovala je na brojnim projektima, a posebno je ponosna na vlastite programe: „Preuzmi kontrolu nad poslovnim stresom“, „Kako se riješiti bračnog stresa jezicima ljubavi“ i „Uplifting program – postani najbolja verzija sebe“. Živi u Dubrovniku.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
216
UDK
159.913
Godina izdanja
2018.
Dimenzije
13,4 x 21,5
ISBN
978-953-355-165-4

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika