Koliko istine čovjek treba?

.

.

-84%
Koliko istine čovjek treba?

Koliko istine čovjek treba?


Cijena: 129,00 HRK
Cijena s popustom: 20,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

U poznatoj kineskoj bajci slikar nestaje u svojoj slici. Utopija istine jest slaganje sa sobom i sa svijetom. Radi te utopije Rousseau, Kleist i Nietzsche krenuli su u pustolovnu ekspediciju u potrazi za istinom: tri istine vlastitoga ja suprotstavljenog ostatku svijeta; triput potraga za istinom vodi u slike koje smo sami stvorili i u spremnost za nasilje nad stvarnošću koja se suprotstavlja tim slikama.

Druga velika potraga za istinom jest metafizika kao pokušaj da u „naopakom" svijetu pronađemo istinski svijet. Na dojmljiv način to počinje sa Sokratom i Augustinom a završava strahotama totalitarnog doba i fundamentalizma. Preostaje li nam samo da živimo umijeće življenja bez izvjesnosti ispravnog života i bez zajamčene istine? Čini se da je tako. U posljednjem poglavlju ove knjige na Kafkinom se primjeru govori o umijeću ostajanja u stranom svijetu.
 

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
216
UDK
1
Godina izdanja
2010
Dimenzije
21,00 x 15,00
ISBN
978-953-303-210-8

„Ovo je velika knjiga o moći slika koje smo sami stvorili i u kojima su mislioci izgubili svoju slobodu ili se u njima pred slobodom sakrili. Riječ je o putešestviju u carstvu misli,a sve počinje privlačno poput bajke."

Der Spiegel